Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Nieuws 10 jun 2018

Hotspots Uluwatu 2018: Alle plekken die hoog op je lijstje horen te staan

Uluwatu is misschien wel het fijnste plekje op Bali. Het is uitgestrekt, heeft fijne tentjes, goede feestjes, mooie stranden en het is een fantastische surfplek.

Uluwatu en Canggu zijn dé surfplekken op Bali. Canggu is echter drukker, meer opgepropt en minder groot. Uluwatu is vrijwel het gehele onderste gedeelte van Bali. Dit zijn de hotspots Uluwatu 2018.

Hotspots Uluwatu 2018: slapen

Alila Villa’s Uluwatu

Alila Villa’s is een droom die werkelijkheid wordt. Je mond zal open vallen op het moment dat je hier aankomt. Het terrein is ongelooflijk mooi, de villa’s zijn enorm luxe en allemachtig prachtig. En dan hebben we het nog niet over de infinity pool en het uitzicht vanaf de bar die aan een cliff hangt (op 100 meter hoogte!).

Werkelijkwaar alles wat je kunt bedenken kun je hier vinden, tot in detail. Toegegeven, het is poepie chique, maar elke cent waard. Via Alila Villa’s kun je verschillend excursies boeken, van een romantische boottocht tijdens zonsondergang tot aan het bezoek van een weeshuis. Erg bijzonder om mee te maken.

Alila Villa’s heeft twee restaurants, CIRE (westers) en The Warung (Indonesisch) en staan hoog in alle favorieten lijstjes. Oh en qua ontbijt krijg je zoveel dat elke food droom uitkomt. Wees niet bang dat je te veel moet lopen, het personeel brengt je in een buggy van plek naar plek. Sla trouwens ook de spa niet over!

Hotspots Uluwatu 2018: ontbijt/ lunch

Bukit Café

Het Bukit Café is de definitie van een fijn tentje. De smoothies zijn heerlijk, de gerechten op de kaart gezond en smakelijk. Je kunt er trouwens ook avondeten.

Suka Espresso

Suka Espresso is nog niet zo lang open maar stond gelijk op #1 op Tripadvisor. Naast weer een overheerlijke kaart hebben ze er ook grappige dingen op staan zoals de unicorn shake. Over de top zoet maar wel lekker.

Nalu Bowls

Ja, daar is ‘ie weer. Als je al eerdere artikelen hebt gelezen over hotspots in Bali dan zul je zien dat deze topper vaker terug komt. En terecht. Nalu Bowls mag je niet overslaan als je op Bali bent.

Hotspots Uluwatu 2018: zonsondergang

De zonsondergangen zijn vrijwel nergens zo mooi als in Uluwatu. Je kunt ze vanaf verschillende plekken bekijken maar onderstaande plekken zijn erg bijzonder. Allebei luxe en allebei een ware belevenis. Je kunt trouwens op die plekken ook dineren. Of alleen een drankje doen. Net wat je wil.

The Rock Bar

Als je gaat google’en naar Uluwatu dan staat de Rock Bar in ieder lijstje. Het is misschien wel de meest bijzondere plek om de zonsondergang te zien. Je kunt de bar vinden op het luxe Anyana resort.

Om naar beneden en omhoog te komen heb je een takelwagentje. Hele ervaring om mee te maken. De bar is verspreid over verschillende delen die op de cliff gevestigd zijn. Ga zitten en geniet.

El Kabron

El Kabron is een beachclub maar ook de perfecte plek voor een zonsondergang. Je kunt hier de hele dag liggen en wachten tot de zon ondergaat, alleen komen voor een drankje tijdens zonsondergang en/ of dineren.

Ze hebben een Spaanse tapaskaart en dat is na een tijdje vrijwel hetzelfde eten overal een fijne afwisseling. Voor de kaasliefhebbers: je gaat tekort komen op Bali maar hier kun je het inhalen.

Hotspots Uluwatu 2018: diner

Cashew Tree

De Cashew Tree is één van de leukste plekken om te eten in Uluwatu. Er zijn verschillende zitplekken: hoge tafels, in een bamboo hutje, op de grond op beanbags. Je moet je eten zelf bestellen aan de bar en je drankjes ook zelf halen maar dat mag de pret niet drukken.

Het eten is verschrikkelijk lekker en healthy tegelijk. Burrito bowls, vis taco’s en smoothie bowls. Het publiek is ook erg aangenaam (lees: leuke mannen!). Gaan!

La Baracca

Zin in een avondje Italiaans? Dan wil je dit restaurantje echt niet missen. Het is zó gezellig. De pizza’s zijn zo lekker dat je er nog lang naar zal verlangen. Gegarandeerd een leuke en lekkere avond.

Hotspots Uluwatu 2018: feesten

Donderdag: Cashew Tree

Yep, het fijne eettentje heeft een hele gezellige donderdag met live muziek. In de zomers wordt het hier rond 20:00 uur enorm druk. In het laagseizoen is het vooral erg gezellig.

Vrijdag: Dedari Theory

Het feestje in de bomen zoals ze het noemen. In Uluwatu wordt vooral gefeest in het weekend en op vrijdag is Dedari aan de beurt. Een DJ een coole boomhut en schudden maar met die billen.

Zaterdag: Padang Padang Beach

Op zaterdagen vind je live reggae muziek op Padang Padang beach. Ze beginnen met zonsondergang. Vraag wel even in de rondte of er een feestje gepland staat als jij er bent. In het laagseizoen gebeurt dit namelijk niet.

Zondag: Single Fin

Je moét op een zondag in Uluwatu zijn want Single Fin wil je niet missen. Hier is het altijd een fantastisch feest. Een goede band, fijne deuntjes en het gaat tot 01:00 uur ’s nachts door. Jippie!

NB: Single Fin heeft géén zwembad. Als je vroeg gaat om een plekje te veroveren, besef dan dat je nergens kunt afkoelen. Het zwembad dat je ziet op Google Maps hoort bij een resort ernaast en daar moet je entree voor betalen.

Wil je zitten? Zorg dat je er rond half 4 bent, om 4 uur gaat het beneden gedeelte open en kun je een plekje veroveren.

Hotspots Uluwatu 2018: Stranden

  • Balangan Beach
  • Dreamland Beach
  • Padang Padang Beach
  • Bingin Beach
  • Labuan Sait Beach
  • Uluwatu Beach
  • Nyang-Nyang Beach

Hotspots Uluwatu 2018: Beachclubs

Sunday’s Beach Club

Wil je een dagje chillen bij een relaxte beachclub in stijl? Sunday’s Beach Club is daar top voor. Je gaat met een takelwagentje naar beneden en daar vind je een plek met fijne ligbedden, beanbags en een goed restaurant.

Blue Heaven

Iets minder chique, het Blue Heaven resort heeft een goed zwembad, een mooi uitzicht. Meer heb je niet nodig toch?

Reageer op artikel:
Hotspots Uluwatu 2018: Alle plekken die hoog op je lijstje horen te staan
Sluiten