Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 17 mei 2018

Hotspots: Valencia, deze stad wil je echt een keer gezien hebben

Valencia is de op twee na grootste stad in Spanje en het is een absolute: must go to. Je kan hier heerlijk shoppen en veel schoonheid in de Spaanse cultuur bewonderen. Ook kan je er lekker paella eten en genieten van het prachtige strand.

Zon-zee-strand-stad. Valencia biedt het allemaal, hier wil je sowieso naar toe op vakantie. En daarnaast is dit de ultieme plek om cultuur op te snuiven, te winkelen en heerlijk te eten. Valencia is een stad met heel veel hotspots, de ideale place to be.

Op vakantie naar Valancia?

Hieronder lees je vast wat jij hier kan doen en zien.

Restaurants

Valencia heeft veel schattige en overheerlijke eetgelegenheden. Zowel voor ontbijt, lunch of diner ben jij hier aan het juiste adres. Een aantal leuke plekjes zijn: La Mas Bonita, La Bodeguilla del Gato en Canalla Bistro. Als jij een drankje wil doen en tevens wilt genieten van het mooie uitzicht over de stad, is Petit Bistro Terrace een absolute aanrader.

hotspot valencia

Hotels

Aan hotels geen gebrek. Van authentiek tot modern, de keuze is volop. Dit zijn een aantal hotels die wij jou adviseren: Vincci Mercat, Hotel Balandret en hotel Sh Ingles. Hier kan je heerlijk slapen en wordt je wakker met goede koffie en een vullend ontbijtje. Hierna ben je helemaal uitgerust om de prachtige stad te verkennen.

hotspot valencia

Cultuur snuiven bij de CATEDRAL DE VALENCIA Y EL MIGUELETE

Deze kathedraal is voorzien van verschillende soorten bouwstijlen, denk aan: Romaans, Gotisch en Moors. Als jij hier oog en gevoel voor hebt, zal je het werkelijk prachtig vinden. Van binnen is de kathedraal minstens even mooi als van buiten. De hoge klokkentoren heet El Miguelete. Je kunt de toren beklimmen en over de prachtige stad uitkijken.

hotspot valencia

PLAZA DE LA VIRGEN

Op het Plaze de La Virgin vind je een bijzondere fontein genaamd Fuente del Agua de la Acequita. Rondom deze fontein zitten veel leuke terrasjes. Je kan heerlijk genieten van een hapje en een drankje met uitzicht op de fontein, de kathedraal en de Basilica de la Virgen de los Desamparados. Bestel een lekkere tapas en geniet met volle teugen.

hotspot valencia

PLAZA DE TOROS

Plaza de Toros is een imposant gebouw. Het lijkt een beetje op het Colosseum in Rome. Er worden meestal op zondagen stierengevechten gehouden. Op dagen dat er geen gevechten zijn, kan je zelf over het zand in de arena lopen. Misschien kan jij je wel voorstellen wat een kick dat geeft. Het is in ieder geval een hele happening.

hotspot valencia

MERCADO CENTRAL

Dit is de centrale markt. Je kunt hier van maandag tot en met zaterdag tot ongeveer twee uur boodschappen doen. Het is heerlijk om over deze markt te struinen, je kijkt je ogen uit en kan pakken wat je maar wilt. Vlees, vis, fruit, brood, noten, kaas en delicatessen zijn overal. En ook het plafond van het gebouw is prachtig. Het is heerlijk om hier even rond te banjeren.

hotspot valencia

PLAZA AYUNTAMIENTO

Het Playa Ayuntamiento is het gemeentehuisplein wat grenst aan het Ayuntamiento (gemeentehuis) en het Palacio de Correos y Telefgrafos (hoofdpostkantoor). Het is leuk om beide even van binnen te bekijken. Hieromheen grenzen allerlei leuke winkeltjes. Dus bewaar wat ruimte in je koffer. Dan kan je lekker veel mee terug naar Nederland nemen.

hotspot valencia
Reageer op artikel:
Hotspots: Valencia, deze stad wil je echt een keer gezien hebben
Sluiten