Houd je niet van het donker? Dan heb je een grote fantasie

Vind je het maar niets om alleen in het donker naar huis te fietsen? Of om alleen thuis te zijn als het buiten donker en koud is? Je denkt niet per se dat er een monster onder je bed ligt, maar toch heb je een onbestemd gevoel. Ja, je zou kunnen zeggen dat je een beetje bang bent in het donker. En dat geeft niets. Het betekent gewoon dat je een rijkelijke fantasie hebt.

Als je in het donker over straat loopt denk je al snel dat de persoon achter je je achtervolgt. Je denkt dat er ieder moment iemand uit de struiken komt spingen. En je wenst dat je al thuis zou zijn. Je vindt het donker gewoon een beetje onheilspellend.

Een rijke fantasie hebben

Jij bent creatief

Geef niets. Bang zijn in het donker is niet alleen iets voor kinderen. Ook grote mensen zijn wel eens angstig als het donker is. Er is zelfs een officiële naam voor: nyctophobia. En als je hier last van hebt dan ben je goed in het verzinnen van dingen.

Onderzoekers hebben ontdekt dat als je het donker eng vindt, je fantasie groot is. Je fantasie slaat namelijk een beetje op hol in het donker en je denkt dat allemaal mensen of wezens zich hebben verstopt op donkere plekjes. Net als kinderen kun jij je van alles inbeelden.

Eigenlijk is bang zijn in het donker een heel goede eigenschap. Want creatief zijn, komt vaak van pas in het leven. Tijdens je studie, als je een baan wilt, hartstikke handig.

Misschien vind je dit ook leuk: Aha! Dit is de reden dat je jezelf nooit mooi vindt op foto’s

Reageer op artikel:
Houd je niet van het donker? Dan heb je een grote fantasie
Sluiten