Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 4 jan 2018

Nog een reden om geen vent te willen: We houden meer van honden volgens onderzoek

Echte liefde, bestaat dat eigenlijk nog wel? Als je middenin de wereld van het daten zit, dan heb je jezelf dat waarschijnlijk vaak genoeg afgevraagd. Maar volgens dit onderzoek is er absoluut nog wel love in the air.

Maar niet per se tussen jou en die ene leuke hunk uit de kroeg. Waar dan wel tussen? Houd je viervoeter maar even bij je in de buurt. Als het beestje nog niet bij je in de buurt zit.

We houden meer van honden dan van mannen

240 studenten hebben het antwoord gegeven op de vraag of echte liefde wel bestaat. Ze kregen namelijk 4 verschillende verhaaltjes te lezen met een baby, iemand van 30 jaar, een puppy en een zesjarige hond in de hoofdrol. De hoofdrolspeler werd aangevallen en zwaargewond achtergelaten.

Vervolgens mochten de studenten aangeven met wie ze het meest meeleefden. Blijkbaar werd dit bepaald door de leeftijd van de hoofdpersonen. Want ze vonden de baby en de twee honden in de verhaaltjes het kwetsbaarst. Bovendien werden de twee honden in de verhaaltjes gezien als zachte, aaibare baby’s.

En degene waar je het meest van houdt, die wil je natuurlijk toch het eerst helpen? Daar voel je je toch rot over als daar iets mee gebeurt? Nou dan lijken de resultaten uit dit onderzoek kristalhelder. We houden meer van honden dan van mannen. Punt uit. En dat is helemaal niet erg. Pak je viervoeter maar snel op schoot.

Lees dit ook: Dit zijn 10 tekenen dat je eigenlijk een hond wil en geen man
houden meer van honden

Reageer op artikel:
Nog een reden om geen vent te willen: We houden meer van honden volgens onderzoek
Sluiten