Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 5 okt 2018

Huh?! Het ligt aan je wenkbrauwen dat je altijd jonger wordt geschat

Jonger worden geschat is lang niet altijd leuk. Als je je weer eens moet legitimeren als je een fles wijn koopt bijvoorbeeld. Of als je het idee hebt dat je niet serieus wordt genomen op je werk. Je vraagt je af hoe het toch kan dat je altijd jonger wordt geschat. Zo’n erg babyface heb je toch niet?

Eindelijk is ontdekt hoe het kan dat je altijd jonger wordt geschat. En nee, het is niet je babyface en ook niet het feit dat je ongeveer 1.60 meter bent.

Onderzoekers van de universiteit van Gettysburg zochten uit hoe het kan dat je jonger wordt gevonden dan je eigenlijk bent. Hiervoor lieten ze foto’s van bijna achthonderd vrouwen tussen de twintig en tachtig jaar beoordelen door een groep proefpersonen.

De achthonderd vrouwen droegen verschillende make-upstijlen en hadden verschillende huidskleuren.

Hierdoor word je altijd jonger geschat dan je bent

En wat bleek? Het lag voor een groot deel aan de wenkbrauwen. Hoe donkerder je wenkbrauwen, hoe jonger je lijkt.

Dit komt omdat bij vrouwen de kleur van de wenkbrauwen met de jaren lichter wordt. Als je juist wel jonger wil lijken is het daarom slim om je brows bij te tekenen met een donkere kleur of ze een likje verf te geven.

En ben je er helemaal klaar me dat mensen vragen of je al zenuwachtig bent voor de eindexamens van de havo, dan weet je dat je beter even kan stoppen met verven.

Dit komt jou vast bekend voor: Deze 11 dingen overkomen jou nou áltijd als je jonger wordt geschat dan je bent

Reageer op artikel:
Huh?! Het ligt aan je wenkbrauwen dat je altijd jonger wordt geschat
Sluiten