Huh? Zorgt het dragen van rode lippenstift voor het maken van meer selfies?

De selfie blijft een gek fenomeen, maar stiekem ook wel een hele leuke. Hele Instagram accounts draaien er op, mensen gebruiken het als inspiratie en we bladeren met liefde zelf door onze eigen verzameling wanneer we er eens een dagje niét zo Instagram waardig uitzien. En nu blijkt er ineens wel een hele grappige link te liggen tussen onze make-up keuze van die dag en de hoeveelheid selfies die wel maken..

In een onderzoek aan Harvard (ja aan hét Harvard) werden 1000 vrouwen in de gaten gehouden. Gekeken werd naar het effect van lipkleur op de hoeveelheid selfies die er werden genomen in een week. Dames die kozen voor rode lippen plaatsten twee keer zoveel selfies als dames die zonder lippenstift de deur uitgingen. Deze dames postten namelijk rond de twee keer in de week een selfie. En hou je vast, vrouwen die een donkere of roze lippenstift droegen, plaatsten vaak maar één selfie per week.

Vrouwen met rode lippen bleken vaak types te zijn die een avondje stappen boven een avondje Netflix verkozen, een indrukwekkende schoenencollectie hadden en karaktereigenschappen hadden zoals daredevil en creativiteit. Hm.. Misschien wat vaker rode lippenstift gaan dragen om die Netflix verslaving aan te pakken..

Reageer op artikel:
Huh? Zorgt het dragen van rode lippenstift voor het maken van meer selfies?
Sluiten