Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 22 okt 2017

Huil jij snel? Dan ben jij een heel fijne vriendin

Of het nou gaat om een zielige film, een uitbrander van je baas of het feit dat je al-weer verkeerd bent gefietst. Jij bent gewoon een beetje snel emotioneel. Maar ook als iemand iets liefs tegen je zegt ben je vaak binnen no time tot tranen geroerd. Geeft niets hoor, dat zegt juist iets heel positiefs over je.

Soms probeer je je tranen in te houden. Omdat je het idee hebt dat je hysterisch overkomt of dat mensen je zwak vinden. Maar gelukkig is dat helemaal nergens voor nodig.

1. Jij bent een relaxt persoon

Als je je tranen de vrije loop laat gaan, kan dat voelen als een enorme opluchting. Jij kropt geen emoties op, waardoor je misschien wat vervelend in de omgang zou worden.

Nee, jij bent juist een top iemand om mee om te gaan. Je bent ook heel relaxt eigenlijk, omdat je je gewoon veel beter voelt als je wat tranen hebt weggepinkt. En je vriendinnen waarderen je relaxtheid als geen ander.

2. Je stelt je kwetsbaar op

Wat, toegegeven, dood eng kan zijn. Want soms wil je helemaal niet dat anderen je ‘zwakke’ kanten ontdekken. Maar juist doordat je je kwetsbaar opstelt, vinden mensen het prettig om met je om te gaan.

Want dat betekent dat ook andere mensen niet altijd helemaal perfect hoeven te zijn. Het leven is geen gestileerde Instagram foto. Het leven zit vol met k*t dingen. Met dingen die mis gaan of anders dan je zou willen. Met frustraties. En soms mag je best even niet super vrolijk zijn.

Bij jou kunnen mensen helemaal zichzelf zijn. Anderen kunnen ook hun echte emoties tonen en daarom ben jij zo’n fijn persoon om te hebben als vriendin.

3. Je bent gezond

Huilen zorgt ervoor dat stresshormonen zich niet ophopen in je lichaam en dat is weer top voor je immuunsysteem.

En ja, mensen vinden het prettig dat jij niet steeds afzegt omdat je niet lekker bent. En het is trouwens ook wel een pluspunt dat jij anderen nooit aansteekt met verkoudheid honderd van het jaar. Há.

Misschien vind je dit ook handig: Je bestie kwijtgeraakt tijdens het stappen? Je kunt nu via WhatsApp zien waar ze uithangt

Reageer op artikel:
Huil jij snel? Dan ben jij een heel fijne vriendin
Sluiten