Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 10 juli 2017

Huisje voor 1 euro kopen? Op deze prachtige plek kan het

Is het je droom om ooit een huis te bezitten op een prachtige locatie? Dan is dit misschien wel je kans. Trommel je girlsquad maar vast op. Op dit zonnig oord kun je namelijk voor 1 euro een huis kopen, onder één voorwaarde..

Een huis voor jou en je squad

Wat dacht je van een droomhuis voor jou en je girlsquad? Misschien is deze droom nu wel dichterbij dan ooit tevoren. Je kunt in Ollolai, een dorp op het Italiaanse eiland Sardinië, een huis kopen voor 1 euro.

Er is echter een voorwaarde. In het dorpje wonen maar 1200 mensen en er trekken steeds meer mensen weg. Dit komt omdat er niet veel werkgelegenheid in de buurt is en jongeren naar de stad vertrekken. Er is veel leegstand, sommige huizen staan al wel dertig jaar leeg.

De voorwaarde voor 1 euro

De huizen zijn verlaten en restauratie is zeker nodig. De voorwaarde is dan ook dat je binnen drie jaar het huis volledig opknapt en weer bewoonbaar maakt. Maar hey, als jij en je squad nog een zakcentje hebben, waarom niet? Binnen no-time hebben jullie het huis van je dromen waar jullie elke vakantie heerlijk kunnen chillen.

Er zijn inmiddels al zeven huizen verkocht voor 1 euro en sommigen zijn al helemaal gerestaureerd. Wellicht zijn er nog wat leuke Italianen in de buurt die je aan de haak kunt slaan. Italië, lekker eten, fijne mannen, een eigen huis? Wij zeggen: doen.

LEES OOK: ZO ENG! Deze ouders zoeken een oppas voor hun huis dat spookt

Reageer op artikel:
Huisje voor 1 euro kopen? Op deze prachtige plek kan het
Sluiten