Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 15 juli 2017

10 x dingen die alleen jouw huisgenoten van je weten

Niemand kan tippen aan jouw huisgenoten: jullie zijn er dag en nacht voor elkaar en kennen elkaars diepste geheimen. Nog voor geen goud zou je ze willen inruilen voor anderen. Wat ook niet kan, zij hebben wel duizend soorten van chantage materiaal. Dit zijn de tien dingen die alleen je huisgenoten van je weten.

1. Ze kennen jouw ondergoed

Van jouw oma onderbroeken tot de uitdagendste string: ze kennen het allemaal én hebben er kritiek op. Zo mag jij die Björn Börg boxer niet meer aan naar jouw date en willen ze die prachtige rode, kanten string lenen voor hun eigen date. En als jij een nieuw setje hebt, zijn het jouw huisgenoten die dat als eerste mogen bewonderen. Niet jouw lover of date.

2. Ze weten wat voor beest jij in bed bent

En dan niet omdat je hen dat verteld hebt. Nee, omdat ze jou kunnen horen. Helaas zijn de muren niet zo geluidsdicht als dat je gehoopt had, want jouw huisgenoten hebben de gehele scene mogen aanhoren. En of je je daar druk om maakt? Nee, absoluut niet. Dan kunnen ze zich tenminste inleven als jij uitlegt hoe fantastisch hij was.

3. Ze weten ook hoe jij ruzie maakt

En daardoor weten ze meteen dat ze absoluut geen ruzie met jou willen. Want die ene keer dat jij ruzie had met jouw vriend zal hen altijd bij blijven. Gelukkig staan ze altijd aan jouw kant en zijn ze ook de eerste die jou opvangen.

4. Ze kennen je online shop verslaving

Én hoe vol jouw kledingkast al is. Je hebt hun schoenen al weggepest uit het schoenenrekje en daarmee vinden ze het overbodig dat jij nóg meer aan het uitbreiden bent. Ach, hebben zij tenminste altijd iets om aan te doen, want jouw kledingkast liegt er niet om.

5. Ze kennen jouw gekke eetgewoontes en ‘stiekeme’ cravings

Van die pot Nutella die jij zit uit te lepelen kijken zij allang niet meer op en de combinatie van smeerkaas met hagelslag schrikt hen ook niet meer af. Ze hebben er genoegen mee genomen dat jij soms zin hebt in de meest rare vreetfestijnen en accepteren je zoals jij bent. Maar ook de vreetbuien die jij hebt tijdens een periode van netjes eten en een poging tot afvallen, zien zij door de vingers. Sterker nog: ze doen zelf mee.

6. Ze lijden onder de slechte muziek die je luistert

Op jouw kamer, in de woonkamer of onder de douche: wat er allemaal uit jouw speakers knalt is soms echt om te huilen. Arme huisgenoten, maar ja, jij hebt af en toe gewoon echt gigantisch veel behoefte aan de nieuwste hit van Jan Smit of het Foute Uur. Let me be. Op jouw beurt moet jij namelijk ook dealen met de technodeuntjes van jouw buurvrouw.

7. Ze weten hoe lui jij kan zijn

Ongeacht dat jij aan de wereld vertelt dat jij een mega druk schema hebt en die dag écht niets anders kan doen dan achter jouw bureaus ál jouw to-do’s afwerken, weten jouw huisgenoten wel beter. Ten eerste slaap jij voor zo’n druk schema veel te lang uit en voor zover zij weten staat Netflix niet op jouw to-dolijstje. Hé, ontspanning tussendoor is toch ook nodig?!

8. Ze weten wat voor goorlap jij af en toe bent

Sokken die zo langzamerhand zelf maar naar de wasmachine wandelen en een dekbed dat al 3 maanden niet verschoond is: jij kan af en toe echt een ransaap zijn en de enige mensen die dit weten zijn jouw huisgenoten. Ze weten precies wanneer jij jouw was nog niet gedaan hebt, want als jij de woonkamer in komt met dat ene oude lelijke shirtje, betekent dat dat ál jouw andere kleding in de was zit. Je wordt gedwongen om dat lelijke ding te dragen, simpelweg omdat de rest in de was zit.

9. Ze kennen jouw zangkunsten

Aansluitend op de slechte muziek: ze kennen jouw zangkunsten door en door. Of je nu een nachtegaaltje bent of dat een stel jonge katten nog beter klinkt, jij zingt overal en altijd. Wacht maar tot je doorbreekt, want dan zullen ze je eeuwig dankbaar zijn dat ze jouw zangkunsten vanaf het eerste moment hebben kunnen volgen.

10. Ze weten hoe je eruit zit, inside out

Je loopt namelijk vaker zónder dan mét kleding door het huis. Sans gêne huppel jij door jullie huisje. En naar de douche vergeet jij dikwijls jouw handdoek. De vraag of ze even naar die puist willen kijken op jouw rug is dan ook niet ongepast. En andersom doe jij dit natuurlijk ook met liefde.

Kortom: zonder jouw huisgenoten zou je leven een stuk minder interessant zijn. Samen lachen, huilen, gieren en bieren, want er gaat geen dag voorbij zonder dat je hun tegen het lijf loopt. Wat maar goed ook is, want jouw huis zonder hen, is niet jouw huis.

LEES OOK: Life Love Beauty & Style Body & Mind Over Beautify 37 dingen die je zeker herkent als je een sloddervos bent

Reageer op artikel:
10 x dingen die alleen jouw huisgenoten van je weten
Sluiten