Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 13 mrt 2018

Iehhh! Er komt een invasie van huisspinnen aan dit voorjaar

Het weer lijkt een tikkie in de war. Want is het nu lente of toch winter? Maar dat het ook ineens herfst is, had je misschien niet verwacht. Toch denken de spinnen dat, want die komen binnenkort je huis in.

Als je bang bent voor spinnen of simpelweg geen fan bent van de achtpotige beestjes, dan hebben we helaas niet zo leuk nieuws voor je. De grijze huisspinnen zul je namelijk de komende tijd veel in je huis aantreffen.

No! Je zult de komende tijd flink wat huisspinnen zien

Bij spinnen denk je waarschijnlijk vooral aan de herfst – wij wel althans – maar ook in maart komen de beestjes kruipend tevoorschijn. Vooral de grijze huisspinnen zullen de komende tijd flink aan de slag gaan met het makken van een web.

De grijze huisspinnen zijn namelijk sterker dan de andere huisspinnen en hebben daarom de winter overleefd. Nu het warmer wordt gaan ze echter weer op zoek naar voedsel.

Je kunt twee dingen doen tegen spinnen
Of nou ja, je kunt eigenlijk drie dingen doen. Maar punt één is om ze te laten zitten. Spinnen kunnen namelijk best handig zijn. Ze eten immers andere beestjes in je huis op – muggen!

Maar goed, als je bang bent, dan ben je ze toch liever kwijt dan rijk. En dán kun je twee dingen doen: heel goed schoonmaken. En als je er een ziet, iemand anders lief aankijken en vragen of die gene hem wil verwijderen.

Misschien is deze tool daarvoor een oplossing.

Reageer op artikel:
Iehhh! Er komt een invasie van huisspinnen aan dit voorjaar
Sluiten