Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 25 apr 2016

Hulde aan de koning! Deze 11 dingen maak je élk jaar weer mee

Nederland is misschien niet het land met de meeste tradities en gezelligheid, maar tijdens Koningsdag maken we dit dubbel en dwars goed. En elk jaar maak je deze elf dingen weer mee. Nederlander zijn is nog nooit zo zalig geweest:

1. Opeens heb je een voorliefde voor de kleur oranje

De rest van het jaar verafschuw je de kleur oranje en doe je er alles aan om er niet mee in aanraking te komen. Maar de week voor Koningsdag en de dag zelf, kan je er geen genoeg van krijgen. Alles wat oranje is maakt jou gelukkiger dan wie dan ook.

2. Maar ook voor het Koningshuis

Prins Pils en zijn Argentijnse schone zijn tijdens Koningsdag voor heel Nederland het magische paar. En uiteraard raken we niet uitgesproken over de beeldige outfits van Maxima. We verheugen ons stiekem nu al op haar outfit van dit jaar, want wat zijn die toch verrekte prachtig.

3. Je komt opeens iedereen tegen

In de grote mensenmassa kom je altijd weer een oude bekende tegen. En uiteraard doe je daar dan ook even een biertje mee. Want ook al heb je niets meer gemeen met dat meisje van de basisschool, vandaag wel, want het is de dag van de koning. Het is jouw koning, haar koning en ach, dat is genoeg reden voor een biertje samen.

4. Plassen is altijd een drama

En opeens heb je er geen moeite meer mee om door je hurken te gaan achter een auto. Feit is dat je altijd wel wordt gespot door iemand. Maar goed, je moet het toch ergens laten en de dixies zijn altijd vol of niet te vinden.

5. Je drinkt alcohol bij je ontbijt

Champagne ontbijt allemaal voor onze koning. Uiteraard op oranje bordjes en oranje confetti. Want dat hoort nou eenmaal op deze dag.

6. Je neemt je eigen drank mee op straat

Je weet dat het normaal gesproken echt not done is om als een zwerver of losgeslagen puber met je eigen fles slechte wijn over straat te slenteren, maar met Koningsdag doe je het wel. Want het zal je uiteraard niet overkomen dat je de dag nuchter doorbrengt.

7. Je raakt altijd iemand kwijt

Maar op Koningsdag maakt dat absoluut niets uit. Je trekt je eigen plan en vindt wel weer een ander waar je een leuke tijd mee kunt hebben. En vroeg of laat kom je je vriendinnen weer bij een andere bar in de stad tegen. Probleem opgelost.

9. Frietjes, loempia´s en hotdogs

Het maakt niet uit, het smaakt allemaal even lekker. Je bent allang blij dat je überhaupt iets eetbaars heb gevonden en waar je nog een paar schamele euro´s voor in je broekzak had zitten. Eten was nog nooit zo lekker.

10. Het netwerk ligt altijd plat

Toch probeer je tevergeefs alle mensen waar je van houdt (eh, het is geen oud&nieuw) te bereiken. De volgende dag heb je zelf ook tientallen gemiste oproepen. Je weet dat het geen zin heeft maar tóch bel je jezelf een ongeluk.

11. Het enige feestje waar je nooit ergens spijt van hebt

Want Prins Pils vindt het alleen maar heerlijk zijn dat zijn volk zich zo heerlijk misdraagt op zijn feestje.

LEES OOK:

Reageer op artikel:
Hulde aan de koning! Deze 11 dingen maak je élk jaar weer mee
Sluiten