Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 20 apr 2017

Huh?! Volgens onderzoek kun je beter een vreemde je Tinder foto’s voor je laten uitkiezen

Het is niet omdat je zelf geen goede keuze kunt maken. Het is niet omdat jij niet leuk genoeg bent. Maar er is wel een reden waarom je beter iemand anders voor je kunt laten Tinderen. Dat is gebleken uit wetenschappelijk onderzoek.

Hulp nodig op Tinder?!

Pff wat is er toch mis met je? Waarschijnlijk helemaal niks. Maar misschien mankeert er wel iets aan je profielfoto. Ja, ook als je er van overtuigd bent dat je jezelf op de meest sociale, vrolijke, lieve, sexy manier laat zien. Huh?

Jep, volgens een nieuw onderzoek zijn we namelijk rete-slecht in het uitkiezen van onze eigen profielfoto. Daar kwamen wetenschappers van de UNSW Sydney in Australië achter. Mensen swipen sneller naar rechts wanneer de profielfoto van de betreffende persoon is uitgekozen door een vreemde.

Hoe zit dat?

Nou, wij mensen schijnen niet echt vaardig te zijn in het kiezen van een flatterende foto van zichzelf. Hoe vreemd dat ook klinkt. Maar wanneer je zelf je foto’s uitkiest voor Tinder, zul je wellicht minder matches krijgen. Wat jij namelijk een mooie foto van jezelf vindt, vinden andere mensen niet per se een mooie foto van jou.

De onderzoekers vroegen 102 studenten om uit twaalf foto’s drie favorieten van zichzelf te kiezen. Deze drie foto’s werden vervolgens gebruikt voor hun social media profielen, dating apps en hun professionele netwerk. Daarna werd hetzelfde gevraagd, maar dan moesten de studenten foto’s selecteren voor anderen.

Iemand anders voor je laten Tinderen

Elke student bleef tenslotte over met twee stapeltjes foto’s. Eentje die ze zelf hadden gekozen en eentje die een ander voor hen had gekozen. De onderzoekers lieten beide setjes zien aan iemand die de persoon op de foto niet kende. De foto’s werden zo op betrouwbaarheid en aantrekkelijkheid gekeurd, gebaseerd op hoe dominant, zelfverzekerd en competent de persoon op de foto eruitziet.

De uitslag zal je nu misschien niet meer verbazen. Mensen waren het meest positief over de profielfoto’s die werden uitgekozen door vreemden. Merk je dat je toch niet zoveel matches hebt als gehoopt? Paas die telefoon nu naar je BFF of zelfs een vreemde en laat je perfecte profielfoto’s door een ander kiezen. Misschien gek, maar het kan je wellicht een héél leuke date opleveren.

LEES OOK: Mannendossier: Tips van mannen voor vrouwen die Tinderen, online daten of InnerCirclen

Reageer op artikel:
Huh?! Volgens onderzoek kun je beter een vreemde je Tinder foto’s voor je laten uitkiezen
Sluiten