Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 2 nov 2017

Bewezen! Als je veel hummus eet leef je langer en gezonder

De hummus hype is nog niet voorbij. De geplette kikkererwten die je op je rijstwafel smeert, waar je je worteltje in dipt of op je pitabroodje doet. In elke koelkast is hummus wel te vinden en we zijn er gek op. Naast de lekkere smaak heeft hummus nog meer voordelen, bewezen deze wetenschappers:

Hummus onze grote vriend

Hummus is er tegenwoordig in allerlei soorten. Ga je voor doe-maar-lekker-gewoon-naturel, houd je van pittig of is tuinkruiden iets voor jou? Geen probleem: hummus is overal. En naast de lekkere smaak eten we het natuurlijk ook omdat het gezond is, tenminste dat denken we. En dat is nu gelukkig ook bevestigd.

Jep, wetenschappers hebben aangetoond dat het smeerseltje wel degelijk effect heeft op je lichaam en gezondheid. Als je regelmatig het lekkere kikkererwten goedje eet, ben je gezonder en leef je langer. En daar zijn enkele redenen voor gevonden:

Waarom hummus precies goed is voor je

Het zou ervoor zorgen dat je minder snel aankomt en je krijgt veel vitamine A binnen. En laat die vitaminen nu net goed zijn voor een mooie, gezonde huid. Als je elke dag een beetje nuttigt, krijg je een veel hoger gehalte aan vitamine C binnen. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat huidveroudering langzamer gaat.

Dat is nog niet alles. Uiteindelijk zal het er voor kunnen zorgen dat je langer leeft dan mensen die nooit hummus eten. De wetenschappers hebben namelijk een link gevonden tussen het eten van de kikkererwten en hart-en vaatziekten. Vaker hummus eten zorgt er namelijk voor dat je de kans op hart- en vaatziekten vermindert.

Allemaal voordelen, hoera

Hummus helpt ook nog eens tegen bloedarmoede. Als je vaker ijzer tekort hebt zal hummus niet je lifesaver zijn, maar het zal ook zeker niet schaden. Er zit namelijk een flinke lading ijzer in. Kijk, daar word je sterk van. Oh en je kunt ook goed naar de wc, door de vele vezels in het fantastische goedje.

En als laatste: hummus is lekker. Het best. En daar word je blij van, wat ook heel goed is voor je.

Het is trouwens nog ergens goed voor: 7 x het perfecte anti-kater eten

Reageer op artikel:
Bewezen! Als je veel hummus eet leef je langer en gezonder
Sluiten