Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 28 dec 2015

Hurray! A-sportieve mensen blijken slimmer te zijn

Misschien voel je je wel eens schuldig dat je het niet kan opbrengen om jezelf naar de sportschool te sleuren. Waar vriendinnen de volmaakte fit girls uithangen, lig jij liever op de bank of doe je iets anders. Zolang het maar géén sport is. Maar wat blijkt? Je bent simpelweg slimmer:

Je bent te druk met intelligent zijn

Kom je niet graag in de sportschool? Dat kan erop wijzen dat je slim bent. Uit een recent onderzoek van de Florida Gulf Coast University blijkt namelijk dat mensen die veel nadenken, minder bewegen dan niet-denkers.

Voor de studie vulden zestig studenten eerst een vragenlijst in, waaruit bleek of ze ‘denkers’ of ‘niet-denkers’ waren. Beide groepen kregen vervolgens een week lang een apparaat om hun arm dat hun lichaamsbeweging bijhield.

De resultaten: ‘denkers’ blijken veel minder actief dan ‘niet-denkers’. Dat kan volgens de onderzoekers komen doordat mensen met een hoog IQ zich niet snel vervelen en daardoor langer in gedachten verzonken zitten. Niet-denkers zouden zich juist wel snel vervelen en bijvoorbeeld met sporten hun dag vullen.

In het weekend ben je wél een beetje sportief?!

Het verschil was vooral zichtbaar doordeweeks; in het weekend bewogen beide groepen ongeveer evenveel. Hoe dat precies komt, weten de onderzoekers nog niet. Maar ach, daar kan jij daar weer over nadenken met je briljante brein, niet waar?

Wie weet past deze sport perfect bij jou?
Dit is jouw ideale sport volgens je sterrenbeeld

Reageer op artikel:
Hurray! A-sportieve mensen blijken slimmer te zijn
Sluiten