Hype: Stoppen met het wassen van je haren. Fijn of venijn?

Stoppen met het wassen van je haar. Een hele hype die de wereld heeft overgenomen. Het zou beter zijn voor de hoofdhuid en haar. Of dit nu wel of niet zo is valt te betwisten, maar de dames die zich er aan hebben durven wagen zullen de volgende dingen ongetwijfeld hebben meegemaakt:

Je haar lijkt nóg erger uit te vallen

Als je je haren dan eens fijn staat uit te spoelen onder de douche zit vervolgens het hele putje vol met haren. Geen paniek, je haar valt niet écht meer uit dan normaal, het komt nu alleen allemaal in één keer uit je haren dwarrelen in plaats van verdeeld over alle keren dat je je haar normaal wast.

Is dat roos? Nee toch? Alsjeblieft niet?

Na een paar dagen je haren niet wassen kunnen er witte schilfertjes verschijnen bij je haaraanzet. Geen paniek, het is geen roos. De oorzaak ligt hem waarschijnlijk bij het feit dat je hoofdhuid haarproducten heeft opgebouwd en dat niet heeft kunnen afstoten met behulp van shampoo. Wat je eraan kunt doen? Goed je haren blijven borstelen (liefst twee keer per dag). Dit stimuleert je hoofdhuid wat er voor zorgt dat ophoping van producten wordt verwijderd.

Toedeloe glanzende lokken, hallo statische haar

Hoewel je hoofdhuid ontzettend vet kan worden, kunnen de uiteindes van je haren juist erg droog worden. En dat betekent: statisch haar. Een paar druppels haarolie kunnen de oplossing bieden of wat glansspray.

Je nieuwe beste vriend is droogshampoo

Met een enorm vette coupe voor de dag komen is natuurlijk niet altijd even charmant. Dat houdt in dat droogshampoo je nieuwe beste vriend wordt. Of je het nu iedere dag gebuikt of pas na dag drie, de mogelijkheden zijn eindeloos. En verbaas je niet als je merkt dat je ineens obsessief bent met de perfecte ‘vethaarcoupe’.

Je nieuwe levensmotto: nog één dagje dan

Zie het als een uitdaging. Je gaat precies leren hoeveel dagen je je haar los kan dragen, welke updo’s het beste werken met vet haar en welke haarbanden/mutsen je vette haarlijn het beste verbergen. Geweldig toch? En bedenk eens alle tijd die je overhoudt aan het niet wassen van je haar. Je kunt je hond een extra blokje om nemen, eens de afwas doen of je kamer opruimen. Als dat niet aantrekkelijk klinkt..

Reageer op artikel:
Hype: Stoppen met het wassen van je haren. Fijn of venijn?
Sluiten