Aha: hier staat de i in iPhone (en iMac en iPad) voor

In principe bestaan er twee kampen: Android en Apple-liefhebbers. En de mensen die een Apple-product hebben, blijven die ook vaak aanschaffen. Van een iPod naar een iPad naar een iPhone en iMac. Allemaal populaire items, maar heb je je weleens afgevraagd waar de de i in Apple-producten eigenlijk voor staat?

Dit artikel verscheen eerder op NSMBL.

Nee, hè? Nu wel. No worries, we geven je natuurlijk ook bijbehorende uitleg. Lees snel verder.

De i in Apple-producten

Waarschijnlijk is het je niet ontgaan dat veel Apple-producten beginnen met de welbekende i, maar heb je er verder nooit bij stilgestaan waarom dat zo is. Toch had Steve Jobs een duidelijk idee om de eerste letter van zijn producten met een i te laten beginnen, van iPhone tot iTunes.

Way back

Apple gebruikte de letter i voor het eerst toen de iMac werd gelanceerd. Dat was in 1998. Daaropvolgend kregen de nieuwe producten en diensten ook allemaal deze zelfde letter als eerste letter. Niet gek ook dat mensen dus dachten dat de Apple Watch ook iWatch zou gaan heten.

De betekenis van i in Apple-producten

Wat is dan wél het idee erachter, horen we je denken. Steve Jobs zei tijdens de presentatie van de iMac dat de i stond voor het huwelijk tussen de opwinding van het internet en de eenvoud van de iMac.

Nog steeds niet heel duidelijk, als je het ons vraagt. De i in Apple-producten zou vijf betekenissen hebben: internet, individual, instruct, inform en inspire. Zo, nu je dit weet kun jij weer de blits maken op een verjaardag. You’re welcome.

Lees ook: Alles voor het milieu – Apple gaat nieuwe iPhone zonder lader en oordopjes leveren

Reageer op artikel:
Aha: hier staat de i in iPhone (en iMac en iPad) voor
Sluiten