Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Travel 20 november 2019

6 x waarom een wintervakantie naar Ibiza een geweldig goed idee is

Ibiza kennen we allemaal van de Spaanse zomeravonden en de geweldige feestjes. Maar tegelijkertijd is het ook het eiland voor ultieme rust, ontspanning en bezinning. En juist daarom is het een te gek idee om een wintervakantie naar Ibiza te boeken.

Ibiza is van oorsprong een hippie-eiland. Elke zomer maar ook winter pakken schrijvers, zangers en andere creatievelingen het vliegtuig naar Ibiza. Het is dé plek om inspiratie op te doen.

Wintervakantie op Ibiza

Ondanks dat je misschien niet direct aan Ibiza denkt in de winter, is het de uitgelezen plek om bij te tanken. En dat hebben we juist het meest nodig tijdens de koude wintermaanden:

Winter in paradise ?✨ . . . . . . #ibiza #ibiza2019#ibizalife #ibizalight #ibizawinter #ibizasunset #ibizabeach #magicallight #magicalpeace #bambuddha #bambuddhaibiza #bambuddha2019 #paradise #livingthelife #magic

599 Likes, 7 Comments – Bambuddha Ibiza (@bambuddhaibiza) on Instagram: “Winter in paradise ?✨ . . . . . . #ibiza #ibiza2019#ibizalife #ibizalight #ibizawinter #ibizasunset…”

1. Het is héérlijk rustig op Ibiza

Daar waar dit eiland in de zomer echt gigantisch druk is, is de winter ontzettend rustig. Je zult op het eiland voornamelijk locals tegen het lijf lopen in plaats van toeristen. Je hoeft niet weken van te voren je favoriete restaurant te reserveren.

2. 16-20 graden: hallo lente

Ondanks dat het ook ‘winter’ is op Ibiza is het eigenlijk gewoon lente. Het kan op goede dagen zelfs oplopen tot 20 graden. Zo ontvlucht je toch nog de ijzige kou van Nederland zonder ver te hoeven vliegen. En dit keer hoef je dus niet te vechten voor het beste strandbedje.

Dat was hem dan, alweer ons 7de jaar op het eiland. En waar ik 7 jaar geleden vooral wist waar je het lekkerste kon eten, het beste kon borrelen of de leukste avondjes uit kon beleven, en we best wel traveling light waren met hooguit een eigen hutkoffer achter ons aan rollende, is er wat dat betreft weinig veranderd. Alleen zijn we door de jaren heen óók een hond, kind, bagage formaat volksverhuizing en ons werk in de vorm van laptops mee gaan slepen, komen we vrijwel nooit meer in een club omdat onze eigen kidsclub voor dag en dauw open gaat, en weet ik inmiddels uitstekend in welke straal van die lekkerste restaurantjes de leukste speeltuinen zitten. En ach, in die Pacha komen we over 2 jaar wel weer. Dan mogen we immers als veredelde partytaxi van @day.ewbank gaan fungeren ?? Tijden veranderen, maar deze plek als tweede thuis mogen hebben blijft een feestje! ???? #ibiza

2,993 Likes, 53 Comments – Kelly Weekers (@kelly_weekers) on Instagram: “Dat was hem dan, alweer ons 7de jaar op het eiland. En waar ik 7 jaar geleden vooral wist waar je…”

3. De plek voor inspiratie

Weet je niet wat je wilt studeren? Of twijfel je over je relatie? Dan is een wintervakantie op Ibiza perfect. Dit is de plek waar schrijvers en andere creatievelingen naartoe gaan om inspiratie op te doen. Succesvolle vrouwen zoals Kelly Weekers en Saskia Noort gingen je voor. Wedden dat jij ook terugkomt met geweldige ideeën?

4. Tickets zijn goedkoper

In de zomer kan het behoorlijk duur zijn om naar dit eiland te vliegen. In de winter valt dat allemaal reuze mee. Je kunt dus zo een betaalbaar weekend naar Ibiza gaan in de winter.

#antigravity #vibes @soniapittetrainer ❤️ ▪️ #ibiza #2k19 #meditation #yoga #wellnessibiza #energy #positive #stretching #instarelax #body #alma #cuerpo #JustPositiveVibesIbiza

10 Likes, 0 Comments – the Positive Beauty (@thepositivebeauty_ibz) on Instagram: “#antigravity #vibes @soniapittetrainer ❤️ ▪️ #ibiza #2k19 #meditation #yoga #wellnessibiza #energy…”

5. Perfect voor een yoga retreat

Ibiza staat bekend om haar geweldige yoga retreats. En er zijn een aantal die ook tijdens de wintermaanden open zijn. Super leuk om met je vriendinnen een lang weekend jullie yoga skills te verbeteren.

6. Er is een keer geen verleiding op Ibiza

Helaas lijdt onze generatie nogal aan FOMO (fear of missing out). En dit wordt juist gestimuleerd op een eiland zoals Ibiza met al haar feetjes en hotspots. Maar wij hebben goed nieuws: in de winter zijn een hoop discotheken en barretjes gesloten. Ei-de-lijk kom jij toe aan de rust die je zo nodig hebt op een vakantie. Dat mag ook wel eens gebeuren vind je niet?

Meer over dit geweldige eiland:

Reageer op artikel:
6 x waarom een wintervakantie naar Ibiza een geweldig goed idee is
Sluiten