Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 12 nov 2018

Waarom de ideale relatie niet bestaat en dat maar goed ook is

Het ideaal beeld van de liefde is dat je een prins op het witte paard ontmoet en alles altijd koek en ei is. Dat je onmiddellijk weet dat jullie voor elkaar gemaakt zijn en dat jullie nooit onenigheid hebben. En immer goede seks.

De realiteit is weerbarstiger. Want relaties zijn niet áltijd fantastisch. Soms weet je gewoon niet of een man de juiste is voor je. En altijd goede seks, voor de rest van jullie leven is – sorry – toch een illusie.

De realiteit is weerbarstiger

De realiteit is dat je veel mannen tegenkomt die niet goed voor je zijn. Die met je sollen, omdat ze je niet serieus zijn. Die een onuitwisbare indruk op je achterlaten, juist vanwege de drama.

Je zult hen nooit vergeten omdat jullie samen door diepe dalen gingen, maar ook vreselijk hoge pieken beleefden.

De realiteit is dat je relaties zult hebben die soms een beetje indutten. De passie is er niet altijd meer als je al jaren samen bent. Je hebt intimiteit, je hebt een beste vriend, maar echt spannend is het niet. Juist omdat je weet dat je op iemand kan bouwen.

De realiteit hebt dat je relaties zult hebben waarvan je niet zeker bent. Je hebt het leuk samen, maar hoe weet je nou echt of hij the one is. Is dit het? Is dit alles? Je weet het niet. Het brengt je aan het wankelen en daar baal je dan weer van.

Ideale relaties zijn onmogelijk

Maar het is de realiteit. Ideale relaties bestaan niet. En daar kun je rouwig om zijn, maar eigenlijk is dat maar beter ook.

Ideale relaties kúnnen namelijk niet bestaan. Het kan niet spannend zijn met iemand en tegelijkertijd vertrouwd. Dit zijn per definitie tegenpolen.

In het begin is het spannend, je vraagt je af of hij je wil. Je vraagt je af wat hij in bed wil. Of hij je mooi vindt. En lekker.

En later weet je dat je op hem kunt bouwen. Later weet je dat hij je wil. Je weet wat hij wil en bed. Je weet dat hij je mooi vindt. En welke lichaamsdelen het lekkerst.

Misschien is een ideale relatie wel accepteren dat het niet perfect is. Kúnnen accepteren dat het niet perfect is.

Je hoeft niet onzeker te zijn als jouw relatie niet 100 procent van de tijd fantastisch is. Het gaat erom dat jij blij bent. Laat je niet gek maken.

5 x dingen die je hoofd altijd wil terwijl je weet dat ze slecht voor je zijn

Reageer op artikel:
Waarom de ideale relatie niet bestaat en dat maar goed ook is
Sluiten