Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Nieuws 4 mei 2015

Dit is het ideale tijdstip om seks te hebben voor mannen en vrouwen volgens de wetenschap

Wist je dat er een 'ideale' tijd is om seks te hebben? Ja, die bestaat er echt. Het slechte nieuws? Er zit een verschil in dat ideale tijdstip voor mannen en het ideale tijdstip voor vrouwen. Oeps.

Uit onderzoek (die overigens werd gedaan door een seksspeeltjes bedrijf) is naar voren gekomen dat vrouwen (25%) het meest zin hebben in een wild stoeipartijtje tussen 23:00 uur ’s avonds en 2:00 uur ’s nachts. Mannen daarintegen zijn seksueel actiever tussen 6:00 uur ’s ochtends en 9:00 uur ’s ochtends (28%). De optimale tijd voor vrouwen is 23:21 uur ’s avonds en voor mannen zit die op 7:54 uur ’s ochtends.

Maar (er is altijd een maar), de studie wijst ook uit dat mensen die echt samen settelen, ook altijd rond dezelfde tijd zin hebben. Ergens ook wel logisch, want als je partner altijd ’s ochtends wil en jij alleen maar ’s avonds dan zal het er niet vaak van komen.

Nog twee fijne feitjes:

  • Mannen hebben een continue seksdrive terwijl het bij vrouwen verandert door de week heen. Hun humeur (lees: hormonen) is van grote invloed.
  • 66% van de vrouwen en 50% van de mannen geeft aan dan hun seks drive ongeveer hetzelfde is als die van hun partners.
  • Mocht je je afvragen waarom je partner jou ’s ochtends altijd aan probeert te vallen en zelfs na jaren de hint ‘nee schatje, ik wil eerst tandenpoetsen’ nog steeds niet heeft begrepen, het zit in het aard van het beestje.

    Reageer op artikel:
    Dit is het ideale tijdstip om seks te hebben voor mannen en vrouwen volgens de wetenschap
    Sluiten