Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 13 jan 2018

6 idiote dingen die wij als vrouwen doen uit de naam der liefde

Vrouwen doen gekke dingen. Dat is een feit. Dit zijn de allerraarste dingen die wij doen, en het is prima om daar een keer bij stil te staan.

1. Doen alsof het je allemaal niets kan schelen

Stel je voor dat hij erachter komt dat je gevoelens voor hem hebt. En stel je voor dat hij hetzelfde zou voelen. Nee dat gaan we niet laten gebeuren, toch?! Wij vrouwen hebben nogal eens de neiging om ons stoerder voor te doen dan we in werkelijkheid zijn. En daaruit ontstaan soms ontzettend lastige situaties (lees: hij denkt dat je echt niet geïnteresseerd bent en gaat op date met een ander). Wees jezelf, zeg wat je denkt. Omgekeerde psychologie is niet aan mannen besteed namelijk.

2. Iemand anders aan de haak slaan om hem jaloers te maken

Oké, hij heeft je pijn gedaan. In plaats van daarover te praten, met hem, met je vriendinnen of met je moeder, wil je wraak nemen. En hoe doe je dat? Door uitgebreid speeksel uit te wisselen met een random dude terwijl je ex(lover) in de buurt staat.

Niet alleen geef jij helemaal niets om die gast, je hebt ook een grote kans dat je ex(lover) je daarna niet meer wil aankijken. Dan heeft je plannetje precies het tegenovergestelde teweeg gebracht. Wil hij je wel terug na die zoen? Dan is het waarschijnlijk zijn ego die je terug wil, anders had hij dat nooit laten gebeuren.

Hou de eer aan jezelf. Het is echt niet raar als je je even helemaal sh*t voelt na een break-up. Neem de tijd, het slijt echt.

3. Niet zeggen wat je écht vindt

Neem als voorbeeld kadootjes. Als je nou iets krijgt dat je echt vre-se-lijk vindt en je zegt ‘ohhh schat wat prachtig’, dan ben je de volgende keer weer de sjaak. Je geeft hem namelijk het idee dat zijn kado en zijn gevoel voor style geweldig passen bij jou. De volgende keer vertrouwt hij weer op dat instinct en krijg je iets uit diezelfde categorie. En dat gaat dan je hele leven lang zo door. Zonde van het geld..

4. Met iedereen om hem heen praten om erachter te komen of jullie een ding zijn behalve met hemzelf

Jullie hebben al een stuk of acht dates achter de rug. Iedere keer blijf je langer en hij wil je niet laten gaan. Jullie sms’en en bellen zelfs de hele dag door. Maar je weet niet of jullie al een ding zijn.

Je vriendinnen, je moeder, je nichtje en zelfs je tante weten alle details. Zelfs je taxi chauffeur heb je alles verteld. En iedere keer dat je alles uit de doeken doet vraag je weer ‘wat denken jullie? Zou hij me leuk vinden?’. Uren analyseren met je beste vriendin over hij zei dit, hij zei dat, en toen deed hij dit, en toen reageerde hij zo. Zelfs bij zijn vrienden probeer je informatie los te peuteren hoe het nou echt zit.

Het zou gek zijn om met hemzelf te praten vind je ook niet? Het is niet alsof je hem de hele dag spreekt en je hem vaak ziet of wel?

4. Hem negeren op een feest

Ik wil zo graag bij je zijn, maar ik doe lekker alsof je niet bestaat vanavond. Dan vind je me vast veel aantrekkelijker..

5. Expres veel later een berichtje terug sturen

Hij heeft er een uur over gedaan om mij een berichtje terug te sturen. Nu ga ik er minimaal twee uur over doen. En als hij dan niet direct reageert. Ach, dan wacht ik drie uur. Ook al blijf je iedere seconde naar je telefoon staren, kun je aan niets anders denken dan aan zijn bericht en heb je al driehonderd keer bedacht wat je terug gaat sturen, gewoon niets terug sturen. Je bent een powervrouw toch? Think again. Ondertussen is hij namelijk gewoon lekker biertjes aan het drinken en maakt hij zich véél minder druk dan jij.

6. Weigeren om als eerste een berichtje te sturen

Je bent het helemaal eens met de stelling vrouwen aan de macht. Je vindt dat wij net zulke top posities moeten kunnen krijgen als vrouw als de mannen dat hebben in het bedrijfsleven. Je hebt Beyoncé’s – Run the World op repeat staan. Maar als eerste sms’en? Ho maar. Hij stuurt maar een bericht. Ook al levert dit je heel wat stress op, verlies je alle concentratie omdat je naar je telefoon blijft staren, het is het waard, toch? Niet dus..

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen:
Mannendossier: 6 x waarom hij op zelfverzekerde meisjes valt

Reageer op artikel:
6 idiote dingen die wij als vrouwen doen uit de naam der liefde
Sluiten