Ha! Iedere dag 10.000 stappen zetten is kennelijk hartstikke overdreven en wel om déze reden

Check jij ook iedere dag je stappenteller en probeer je koste wat het kost tien duizend stappen te zetten - dag in dag uit? Dan hebben we goed nieuws, want dat is dus helemaal niet nodig. Sterker nog, het maakt je ook niet per definitie gezonder. Winning.

Dat je dagelijks tien duizend stappen moet zetten zit in ons hoofd geprent, maar Public Health England stelt dat je dus prima de bus kunt pakken. Of gewoon op de bank kunt blijven zitten. Worden we blij van.

Doei stappen teller

Nu zeggen de onderzoekers niet dat je helemaal niet meer hoeft te bewegen om gezond te blijven. Was het maar zo’n feest. Maar wel stellen ze dat het voldoende is om wekelijks zo’n 150 minuten te bewegen.

Nog meer goed nieuws

Maar wacht, want het wordt beter. Wanneer je intensief beweegt – denk aan hardlopen, fietsen of boxen –  zijn zelfs 75 minuten per week genoeg.

Obsessief proberen om iedere dag die irritante stappen te behalen, is dus helemaal niet nodig. Bel je vriendinnen, vertel het je moeder en plof vanavond zonder schuldgevoel op de bank. Mét chocola. Of wijn. Of allebei.

HLN

Reageer op artikel:
Ha! Iedere dag 10.000 stappen zetten is kennelijk hartstikke overdreven en wel om déze reden
Sluiten