Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 1 dec 2015

Iedere dag seks: 8 héél belangrijke redenen waarom dat goed voor je is

Trek je spannendste lingeriesetje aan en doe de gordijnen dicht. Of niet, als je het een kick vindt dat de overburen jullie kunnen zien. Anyway, seks, iedere dag seks, is hartstikke goed voor je, dus geniet ervan.

1. Je wordt mooier

Heeft iemand je ooit verteld hoe je straalt nadat je een wilde nacht hebt gehad? Seks geeft je bovendien glanzend haar, een mooie huid én mensen vinden je mooier als je seksueel actief bent.

2. Je hebt minder stress

Je hebt het druk, druk, druk en voelt je vaak gehaast en gejaagd. Alle reden om vaker te stoeien tussen de lakens. Uit Schots onderzoek, gepubliceerd in Biological Psychology, blijkt dat hoe meer seks je hebt, hoe beter je tegen stress kunt en hoe minder je bloeddruk stijgt in tijden van overbelasting. Nooit meer het excuus dat je geen tijd hebt om eens flink tekeer te gaan.

3. Je hebt minder pijn

Hoofdpijn is voortaan ook geen smoesje meer, want seksen verzacht pijn. Dat komt door het hormoon oxytocine, dat vrijkomt door de daad. Oxytocine stimuleert weer endorfines, het gelukshormoon. Het werkt als een natuurlijke pijnstiller. Super handig eigenlijk.

4. Je slaapt beter

Komt ook weer door oxytocine. Je wordt er ontspannen en rustig van, waardoor je eerder wegdoezelt, mmm.

5. Je relatie wordt sterker

Vooral als je in elkaars armen bijkomt van de heftige vrijpartij. Je voelt je veilig en geliefd. Je bent dichter bij elkaar dan ooit. Als je je hoofd op zijn borst of schouder laat rusten, valt alles op zijn plek.

6. Je traint je bekkenbodemspieren

Dit komt vooral later van pas zodat je over een lánge tijd geen Tena Lady nodig hebt. Een sterke bekkenbodem zorgt er namelijk voor dat je betere controle over je blaas hebt en daarom niet incontinent raakt. Seks is eigenlijk investeren in jezelf.

7. Je wordt minder snel ziek

In de winter meldt de ene na de ander collega zich ziek, maar jij hebt nergens last van. Jij en je lover hebben namelijk een uitstekend seksleven. En volgens wetenschappers van de Wilkes University in de Verenigde Staten hebben mensen die regelmatig een nummertje maken, meer antistoffen die je beschermen tegen verhoudheid en andere soorten infecties in hun lichaam.

8. Hij heeft minder kans op prostaatkanker

Ja, het is eigenlijk heel zorgzaam van je dat je iedere dag van bil wilt. Een regelmatige zaadlozing van hem verkleint namelijk de kans op prostaatkanker. Mannen in hun twenties die wekelijks vijf of meer ejaculaties hebben, verminderden de kans om later prostaatkanker te krijgen met een derde.

LEES OOK: Waarom seks zoveel fijner is als je verliefd bent

Reageer op artikel:
Iedere dag seks: 8 héél belangrijke redenen waarom dat goed voor je is
Sluiten