Iedere maand puistjes? Als je deze dingen doet, blijven ze terugkeren

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is het mooiste van ’t land? Dat ben jij, zonder twijfel. Wil je nóg mooier worden, maar heb je iedere maand puistjes? Door deze dingen te doen, blijven die ellendige dingen terugkeren.

Een egale huid zonder oneffenheden, rode vlekjes of puistjes willen we allemaal wel. Het is ook zeker mogelijk, maar daarvoor moet je wellicht wel een paar dingen in je verzorgingsroutine aanpassen.

Een goede reiniging is het halve werk

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Het belangrijkste is dat je niet langer met je make-up gaat slapen. Ook niet als je een avondje aan de wijn bent gegaan met vriendinnen. Probeer iedere avond én ochtend je gezicht goed te reinigen.

Niet meer knijpen

We weten het, niets zo verleidelijk als het uitknijpen van een pukkeltje. Maar als je dit doet, kan het zo zijn dat niet alle pus uit je puistje verdwijnt. Het resultaat? Een nieuwe ontsteking op dezelfde plek.

Laat je gezicht met rust

Als je iedere maand terugkerende puistjes hebt, kan het ook zijn dat je te veel aan je gezicht zit. Door je gezicht aan te raken verspreid je bacteriën. En ook dit kan ervoor zorgen dat je iedere maand weer puistjes krijgt, omdat je dus eigenlijk zelf de ontstekende bacteriën over je gezicht verspreidt.

Toch nog iedere maand puistjes?

Helaas kunnen die terugkerende puistjes ook gewoon te maken hebben met je hormonen. Krijg je maandelijks puistjes op je kin of de onderste helft van je gezicht? Dan kunnen deze ongenode gasten te maken hebben met that time of the month. Balen, maar het hoort er nou eenmaal een klein beetje bij.

Geen enkele oneffenheid is natuurlijk prachtig, maar een pukkeltje op z’n tijd is hartstikke menselijk. Schamen hoef jij je er dus zeker niet voor. Want je bent hoe dan ook een beauty.

Meer informatie over puistjes?

Wil je meer lezen over puistjes? Wat het betekent als je puistjes op bepaalde plekken in je gezicht hebt bijvoorbeeld. Of hoe je puistjes kunt camoufleren.

Lees ook ons hele puistjes dossier:

Alles wat je wilt weten over puistjes

GirlsceneDokterdokter

Reageer op artikel:
Iedere maand puistjes? Als je deze dingen doet, blijven ze terugkeren
Sluiten