Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 12 oktober 2017

Ieehh! Deze week ga je opvallend meer spinnen in je huis zien en dit is wat je ertegen kan doen

Zijn we eindelijk de periode van de muggen voorbij, is het nu alweer tijd voor andere ongenodigde gasten die ons huisje binnensluipen. Gasten met acht poten, een onopvallende kleur en die witte spinsels achterlaten: oftewel spinnen. Om de rillingen van de krijgen. Deze week zijn we extra oplettend, want ze kunnen in ieder hoekje van het huis verscholen zitten. De geniepigerds.

De herfst brengt ons niet alleen regen, wind en kou, maar ook spinnen. Een heleboel spinnen zelfs. Vooral nu de temperatuur nog niet onder het vriespunt is gedaald. Maar waarom duiken ze toch altijd rond deze tijd van het jaar op?

Tijd van de spinnen

Volgens Koen Van Keer van Arabel, een Belgische spinnenexpert, is het nu tijd om te paren. Voor spinnen dan, hè.

De mannelijke spinnen sloven zich helemaal uit om een vrouwelijke spin voor zich te winnen. Ze komen uit de kleinste hoekjes, op zoek naar het web van een vrouwtje. En dat allemaal bij jou in huis, waar iedereen toe kan kijken.

Niet nodig om je zorgen te maken

Oke, we gaan daarom veel spinnen zien deze week, maar moeten we ons zorgen maken? Onze Koen zegt dat het ieder jaar terugkomt en dat de spinnen absoluut niet agressief zijn. Hij zegt ook dat de spinnen niet naar jou toe zullen komen. Laten we dat dit jaar eens in ons achterhoofd houden.

Wat kun je er tegen doen?

Als je ze liever niet verwelkomt in je huis, zorg dan in ieder geval dat er zo min mogelijk stof in je huis te vinden is. Als je poetst met flink wat schoonmaakmiddel, dan zorg je ervoor dat spinnen zich niet thuis voelen en zich niet gaan vestigen. Dat wordt flink poetsen.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen: Bang voor spinnen? Dan kom jij uit een super slimme familie

Reageer op artikel:
Ieehh! Deze week ga je opvallend meer spinnen in je huis zien en dit is wat je ertegen kan doen
Sluiten