Iehw? Sperma zorgt ervoor dat je langer leeft

We kunnen van alles doen om ons leven te verlengen. Sporten, gezonde voeding, maar ook boeken lezen en kaas eten zorgt ervoor dat je langer leeft. Maar wist je dat er in sperma ook een goedje zit dat ervoor zorgt dat je langer op de aarde rondloopt? Je weet wat je te doen staat.

Zaad is gezond

Misschien wil je er niet aan denken, misschien spring je een gat in de lucht. Sperma is werkelijk goed voor je en het kan ervoor zorgen dat je langer leeft.

Een nieuw onderzoek dat werd gepubliceerd in Nature Magazine heeft aangetoond dat er een stofje in sperma zit waardoor je langer kunt leven. Het goedje heet ‘spermidine’ en het zorgt er voor dat je hart gezonder wordt.

Goed voor je hart

Het wondermiddeltje zorgt voor een lagere bloeddruk, verdikking van de spieren in het hart en een verlaagd het risico op hartfalen.

Gezond worden door weinig moeite te doen

Als je nu niet helemaal zit te wachten om het zaad toe te voegen aan je dieet, niet getreurd. Dokter Simon Sedej die mee deed aan het onderzoek vertelt dat het stofje ook zit in champignons, volkoren granen en zet je schrap: kaas. Hoera, laten we dat nou on a daily basis eten.

Wel zegt Simon dat als je voldoende spermidine binnen wilt krijgen, je beter kunt kiezen voor een supplement. De hoeveelheid in sperma en voedingsmiddelen is namelijk erg laag.

Of je kunt gaan voor héél veel sperma smoothies, of kilo’s kaas. You decide.

Ook leuk: Onderzoek bewijst: hoe meer vrienden je hebt, hoe langer je leeft

Reageer op artikel:
Iehw? Sperma zorgt ervoor dat je langer leeft
Sluiten