Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 9 mei 2016

IEKS! Dit is zo herkenbaar als je doodsbang bent voor spinnen

Gillend storm je door je slaapkamer heen. Want niemand minder dan vriendelijke spin Henkie vergezelt je in je éigen slaapkamer. Waar een ander de spin naar buiten gooit schop jij een scène die je alleen in films ziet. Maar je bent nou eenmaal echt doodsbang voor die kleine beestjes.

1. Je checkt alle hoeken van je kamer voordat je gaat slapen

Want het zal je niet overkomen dat je een spin over het hoofd hebt gezien. In je gedachten zakt ´ie ´s nachts als jij nietsvermoedend ligt te slapen uit zijn web om op jouw hoofd te landen. Alleen de gedachte houdt je al wakker.

2. Als iets op je arm kriebelt schiet je in paniek

En gil je álles bij elkaar en denken mensen dat er iets heel ergs is. En dat is ook zo. Je dácht namelijk dat er een spin op je arm zat. In werkelijkheid was het een lange haar van jezelf die op je arm was gedwarreld.

3. Open schoenen zijn een no-go voor jou

Slippers, sandaaltjes of andere schoenen die enigszins open zijn vind jij een groot risico in je leven. Helemaal als je weet dat je ergens in de vrije natuur zal zijn of op een terras dat je verdenkt van een spinnenplaag. Dichte schoenen voelen voor jou een stuk veiliger.

4. Anderen klagen over je oorverdovende gegil

‘Kan je nou nooit eens even normaal doen? Ik word hartstikke doof van jou gegil!’ Maar ook ben je een ster in het veroorzaken van een kettingreactie. Want als jij gilt, gilt iedereen om je heen ook omdat ze van jóu schrikken.

5. De grootte van de spin doet er niet toe

Een spin is een spin en ze zijn allemaal even eng.

6. Je lover moet je vaak ´redden´

Hij heeft regelmatig met een keukenrol in een hoek van je kamer een spin verwijderd. De druk was hoog want jij stond op het bed te gillen: ´PAK HEM! VERMOORD HEM! HAAL HEM WEG! AHHHHH!´

7. Tropische landen vermijd je

Heel leuk hoor al die mooie hutjes in jungle waar je romantisch met je lover kan vertoeven, maar jij bedankt vriendelijk. Als je alleen al denkt dat de wc buiten is en er daardoor zo een spin tussen je benen kan kruipen vind je afschuwelijk. Om over andere insecten en ongedierte nog maar te zwijgen natuurlijk…

LEES OOK: Dit zijn de 34 dingen waar de meeste vrouwen bang voor zijn

Reageer op artikel:
IEKS! Dit is zo herkenbaar als je doodsbang bent voor spinnen
Sluiten