Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 1 mrt 2018

6 x wat er allemaal mis kan gaan wanneer je iemand begroet

Mensen die je iedere dag ziet, zoals je collega's of je studiegenootjes, begroet je waarschijnlijk door ze gedag te zeggen. Dat hoef je niet over na te denken. Maar bij mensen die je al een tijdje niet meer gezien hebt, is het een ander verhaal.

Iemand begroeten die je niet dagelijks ziet, is een vak apart. Daar kun je wel zo lang over nadenken, dat je het gewoon niet meer weet. Dit is wat er allemaal mis kan gaan.

1. Eén 1 kus versus 3 kussen

Misschien wel de allerongemakkelijkste situatie ooit; als jij drie kussen wil geven en de ander maar één. Of andersom natuurlijk. Eén van de twee hangt dan nog zo awkward met zijn of haar hoofd bij de ander. Oh, je kan wel door de grond zakken als het je gebeurt.

2. Knuffel versus kussen

Tikkeltje minder ongemakkelijk, maar evengoed niet de meeste ideale situatie. Als de één wil knuffelen en de ander wil kussen. Vaak kun je je wel nog uit deze situatie redden. In ieder geval makkelijker dan de eerste genoemde situatie.

3. Hand versus knuffel

Als je iemand voor het eerst ziet of pas na jaren weer, dan is het vaak gebruikelijk om een hand te geven. Maar de praktijk wijst uit dat dat niet voor iedereen geldt. Als de ander toch meer van het knuffelen is, dan kan het ook een knuffel worden. Pf lastig.

4. Hand versus zoenen

Een ander scenario is als de één een hand wil geven, en de ander wil zoenen. Als jij degene bent die een hand wilde geven, sta je daar zo lullig met je hand. En als je degene bent die wil zoenen, voelt het toch een beetje ongemakkelijk omdat je merkte dat de ander gewoon een hand wilde geven.

5. Twee zoenen

Hier is het niet heel gebruikelijk om elkaar twee zoenen te geven, maar in het buitenland vaak wel. In Frankrijk bijvoorbeeld, is het raar als je elkaar drie zoenen geeft. Just so you know.

6. Als je dezelfde kant wil zoenen

Normaal gesproken is het links, rechts, links wat zoenen betreft. Maar als de ander ineens rechts, links, rechts aanneemt, dan komen jullie lippen wel ineens héél dicht bij elkaar. Zó niet de bedoeling en zó ongemakkelijk.

Elkaar begroeten is niet meer zo makkelijk als dat het geweest is. Als het weer een keer mis gaat, maak er dan gewoon een grapje van. Is de ongemakkelijkheid in één klap verdwenen.

Reageer op artikel:
6 x wat er allemaal mis kan gaan wanneer je iemand begroet
Sluiten