Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 12 jun 2015

Iets voor jou? De pro’s en cons van friends with benefits

Friends with benefits. We weten dat het bestaat, maar is het nu wel zo'n goed idee? Natuurlijk, het is allemaal gezellig en seks hebben we allemaal nodig van tijd tot tijd, maar wat zijn nu precies de voor- en nadelen van friends with benefits? We zochten het voor je uit:

Pro’s

1. Seks

Om gewoon maar even met de deur in huis te vallen: je hebt seks. En seks is awesome. Hoe je het ook verkrijgt, het is hoe dan ook leuk meegenomen dat je er potjes seks aan overhoudt.

2. Je hoeft niet onzeker te zijn

Dat hoef je natuurlijk nooit, maar het voordeel is nu dat je zijn hart toch niet te veroveren. Je hoeft niet meer dan je best te doen, je kan namelijk gewoon jezelf zijn.

3. Je durft alles te zeggen in bed

En dat zorgt voor optimal pleasure. Je kunt gewoon zeggen wat je aanstaat en wat niet. Zo leren jullie allebei nog eens wat en hoef je tenminste niet net alsof te doen.

4. Je kunt er gewoon direct om vragen

Wel zo makkelijk. Jullie hoeven niet eerst uit eten of op een andere date. Jullie kunnen elkaar gewoon bellen voor een snelle (of lange) wip. Hoe makkelijk kan het zijn.

Con’s

1. Het is niet met iemand waar je verliefd op bent

En laten we wel wezen, seks met iemand waar je verliefd op bent is natuurlijk extra leuk. Je mag het dan wel iets enger vinden en aan de ongemakkelijke kant, het zorgt wel voor een extra bijzonder gevoel. En dat gevoel behaal je niet zomaar met een friend.

2. Misschien is het minder spannend omdat je juist je best niet hoeft te doen

Het heeft natuurlijk twee kanten. Je voelt niet de behoefte om lingerie aan te trekken of om je mooi op te maken. Maar maken die dingen het niet allemaal extra speciaal? Het feit dat je je mooi voelt en gewaardeerd? Zíjn meisje? Jullie als één geheel?

3. Gevoelens

En natuurlijk: uiteindelijk heb je een grote kans op gevoelens. Grote kans dat het niet alleen bij friends with benefits kan blijven. Jullie zien elkaar naakt en seks zorgt ook voor speciale hormonen die ervoor zorgen dat jullie je aan elkaar gaan hechten. Wees dus altijd voorbereid op het feit dat het op een bepaald punt kan omslaan (en héy, in de film loopt het ook goed af!)

Reageer op artikel:
Iets voor jou? De pro’s en cons van friends with benefits
Sluiten