wpk-admin
wpk-admin Nieuws 21 juni 2018

10 prachtige plekken in IJsland die jij en je vriendinnen willen bezoeken

Heb je een bezoekje aan IJsland op de planning staan of zou je het heel graag willen? We're here for you. De kans is groot dat je al wel wist dat IJsland een prachtig land is, maar dan weet je nog niet welke plekken je precies moet bezoeken.

Prachtige plekken in IJsland

Of je nu op toeristenpad gaat of de meest fotogenieke plekken in het land wil opspeuren: IJsland heeft magisch mooie plekken. Voor iedereen wat wils – of je nu het met mos bedekte lavavelden wil verkennen, een waterval wil spotten of de moderne architectuur van Reykjavik wil ontdekken: dit zijn de tien prachtigste plekken.

Lees ook: 7 uitzonderlijke dingen die je in het prachtige IJsland kunt doen.

1. Blue Lagoon

Moeten we nog uitleggen waarom? De Blue Lagoon ligt in het zuidwesten van IJsland. De spa is ontstaan uit geothermisch verwarmd zeewater. Dit water komt uit gaten op wel 2000 meter diepte.

Je mag je mobiel niet meenemen naar de spa, dus als je een foto wil maken, kan je dat het beste vragen aan iemand die er werkt.

2. Hallgrímskirkja kerk

De kerk van Hallgrímskirkja is zó fotogeniek, dat je ‘m van verschillende kanten kan fotograferen en dan een totaal andere foto hebt. Voor iets meer dan negen euro kan je er ook voor kiezen om de kerk te beklimmen.

Dan ben je verzekerd van een mooi uitzicht over Hallgrímskirkja.

3. Bergsson Mathús

Prachtige plekken genoeg, maar ben je nog op zoek naar de perfecte lunchplek? Ga naar Bergsson Mathús! Het staat vast dat je een lekkere lunch hebt én het ziet er ook nog eens heerlijk fotogeniek uit.

4. Silfra-kloof

Bij IJsland denk je misschien niet meteen aan geweldige duik- en snorkellocaties, maar er is er eentje die wordt gezien als een van de mooiste van de wereld. Hoewel je overal ter wereld kan duiken, is de Silfra-kloof wel heel bijzonder.

Hier komen namelijk de tektonische platen van Europa en Amerika elkaar tegen. Het gevolg? Extreem helder water, een heleboel vreemde waterplanten en een bizarre onderwaterwereld.

5. Eenzaam huisje in Arnarstapi

Zoek op de hashtag ‘Arnarstapi’ en je vindt alleen maar foto’s met dit schattige huisje. Het prachtige huis is omringd door alleen maar natuur. Zo mooi!

6. Gecrasht vliegtuig in Sólheimasandur

Op het zwarte zandstrand van Sólheimasandur, vlakbij het plaatsje Vík, stortte op 24 november 1973 een Amerikaanse vliegtuig neer. Alle bemanningsleden overleefden de crash.

Bijna vijftig jaar later ligt het vliegtuig er nog, al zijn er wel enkele onderdelen van het wrak verdwenen.

Je kan er alleen komen met een vierwielaandrijving of door het laatste stukje op het strand te lopen, maar dat is helemaal de moeite waard. Kijk eens wat voor mooi plaatje het kan opleveren:

7. Harpa Concert Hall

In Reykjavik staat een enorm concert- en congrescentrum genaamd Harpa. Het gebouw is zowel van binnen als buiten prachtig.

8. Seljalandsfoss

Wil je naar één van de bekendste watervallen van IJsland? Breng dan een bezoekje aan Seljalandsfoss! Deze 65 meter hoge waterval ligt in het zuiden van IJsland.

9. Reynisfjara Black, het zwarte zandstrand

Als je toch al in Vík bent om een bezoekje te brengen aan het gecrashte vliegtuig, kun je net zo goed een bezoekje brengen aan Reynisfjara Black.

10. Skógafoss

Als gevolg van de laatste ijstijd in IJsland heeft de kustlijn zich teruggetrokken. Er bleven kliffen achter, waar nu de Skógafoss vanaf stroomt.

Reageer op artikel:
10 prachtige plekken in IJsland die jij en je vriendinnen willen bezoeken
Sluiten