Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Love 13 dec 2019

Als je altijd het in-between meisje bent dan geeft dit misschien opheldering

Je hebt een geweldig leuk persoon ontmoet maar gauw blijkt dat hij of zij unfinished business heeft. En dit overkomt jou niet één keer, nee jij treft continu dit soort types. Hoe kan het toch dat jij altijd valt op de persoon die nog niet klaar is voor een nieuwe relatie? Elk in-between meisje wil dit lezen.

Er zijn verschillende namen voor: de rebound girl, friends with benefits, de eeuwige scharrel of zelfs een fuck buddy. Maar dat lijkt de lading toch niet te dekken. Want je bent overduidelijk méér dan vrienden. De vriendschap zou ook nooit los zou kunnen staan van jullie aantrekkingskracht.

Het gaat veel verder dan ‘gewoon een leuke tijd’

Het is namelijk zo dat jullie band veel verder gaat dan ‘een leuke tijd’ of ‘geweldige seks’. Jullie praten over alles wat jullie bezig houdt in het leven. Het is zelfs zo dat jullie elkaar als eerste opbellen bij belangrijk nieuws.

Desondanks lijkt het toch niet echt serieus te worden. Hij of zij is er niet klaar voor. Ondanks dat je dit diep van binnen weet hoop je dat het dit keer wél uitdraait op een serieuze lange relatie.

Het begint altijd met vage antwoorden

Ook al maak je je soms druk om jullie ding’, je laat het toch op zijn beloop. Je houdt jezelf voor te genieten van de leuke tijd en te zien waar het schip strandt. Toch word je na een tijdje ongeduldig en onzeker. Want wat wil deze man of vrouw toch van mij? Als je het aankaart krijg je het antwoord waar je precies niks mee kunt: “Laten we het rustig aan doen, we hebben het toch leuk samen?”

Omdat je hem of haar toch heel leuk vindt besluit je door te gaan. En je zegt zelfs tegen jezelf dat je je niet zo moet aanstellen, jullie hebben het immers leuk samen. Je probeert er niets achter te zoeken maar toch ga je twijfelen aan jezelf: “Vindt hij mij misschien geen girlfriend material?”

De teleurstelling die elk in-between meisje kan dromen

Je rotzooit een paar maanden wat aan. En dan opeens is hij of zij aan het daten met een ander en lijkt dát wel een serieuze relatie te worden. Je vraagt je af of het aan jou ligt. Was je te beschikbaar voor hem of haar? Heb je het spel niet goed gespeeld of was je simpelweg niet leuk genoeg?

Deze gevoelens zijn allemaal heel normaal. Maar vergeet niet dat deze gevoelens worden aangewakkerd door onzekerheid. En heb je ooit gekeken naar waar die onzekerheid vandaan komt? En kies jij deze mannen of vrouwen stiekem onbewust uit? Ben jij op zoek naar het onmogelijke en trekt dat je juist zo aan?

Ben jij wel écht toe aan een relatie in-between meisje?

Wil jij wel echt een relatie? Misschien is dat iets wat je jezelf moet afvragen. Want misschien wil je het wel echt, maar ben je doodsbang voor wat er komen gaat en val je daarom onbewust op mannen die wel beschikbaar zijn, maar toch niet écht beschikbaar zijn. Wees gerust, het is volkomen normaal om die angst te hebben.

Misschien heb jij nog een periode nodig in je leven waarin spanning centraal staat. Maar vergeet niet dat eeuwige spanning in de liefde niet zijn vruchten afwerpt. Maar wil jij de prijs betalen voor spanning of kies je voor een weg met minder hoge pieken en dalen en meer diepgang?

Want ondanks dat je weet dat je het in-between meisje bent, ga je door met het zwakker maken van je eigen hart. Terwijl je dit hart juist zou moeten bewaren voor iemand die géén unfinished business heeft.

Blijf jij ook?

Op een dag kom je iemand tegen waarbij je niet bang bent voor wat er komen gaat. Op een dag kom je iemand tegen die nooit meer weggaat. Maar lief in-between meisje, blijf jij dan ook zonder al die spanning en sensatie? Vraag het jezelf eens.

Meer over het in-between meisje zijn:

Reageer op artikel:
Als je altijd het in-between meisje bent dan geeft dit misschien opheldering
Sluiten