Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 15 jan 2018

Whoehoe! Je kunt in de toekomst in 3 uur naar New York vliegen

Staat New York nog op je lijstje van steden die je écht wil bezoeken? Of wil je gewoon nóg een keer naar de stad die nooit slaapt? Maar laat je je tegenhouden door de lange afstand? Hoeft niet meer. Want er gaat een heleboel veranderen in de vliegwereld.

Als je geen zin hebt om bijna acht uur opgepropt in een vliegtuig te zitten voor je eindelijk voet op New Yorks grondgebied kunt zetten, hebben we goed nieuws. Er komt namelijk een supersonisch vliegtuig aan. En daarmee kun je in 3 uur naar New York vliegen. Oké, drie uur en een kwartier.

NASA, de organisatie die verantwoordelijk is voor het Amerikaanse ruimtevaartprogramma, heeft vliegtuigbouwer Lockheed Martin opdracht gegeven om een super snel toestel te ontwikkelen. Het moet een echt technisch hoogstandje worden waardoor je – als je wil – zelfs op een dag op en neer kunt naar the States.

In drie uur naar New York vliegen

Voor de oplettende mensen, er is al eens eerder een supersonisch vliegtuig geweest dat vloog tussen Amerika en Europa. Dat was de Concorde. Misschien herinner je dat nog aan het einde van de film Dubbel en Dwars (The Parent Trap). Als Hallie en haar vader ineens nóg eerder in het huis zijn dan Annie en haar moeder. Terwijl die laatsten toch echt eerder waren vertrokken.

De Concorde vloog in minder dan drie uur van Londen naar New York, maar helaas stopte het vliegtuig er in 2003 mee. Omdat het toch niet zo veilig was.

Na vijftien jaar is het wel weer eens tijd voor een opvolger van de Concorde. En supersnel naar New York vliegen, het lijkt ons een droom die uitkomt.

Reageer op artikel:
Whoehoe! Je kunt in de toekomst in 3 uur naar New York vliegen
Sluiten