Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 22 juli 2017

Holy penis: In Japan is er een jaarlijks penisfestival en het is onwerkelijk

Oké stiekem aanbid jij zijn penis ook, maar om daar een heus festival omheen te bouwen, dat gaat misschien een klein beetje ver. Nou, voor Japan is niets te gek: de Japanners hebben namelijk een penisfestival waarbij ze het mannelijke geslachtsdeel en de vruchtbaarheid eren.

Ja, geen grap: een penisfestival. Alles staat deze dag in het teken van de penis. Er is een draagbare penis altaar waarmee ze door de straten gaan. En je kan allerlei dingen in de vorm van een penis kopen zoals kaarsen en lolly’s.

But… Why?!

Misschien klinkt de reden achter dit festival minder spectaculair dan je in eerste instantie dacht, maar het is ontstaan vanuit de prostitutie. De Kanayama tempel was voorheen dé plek om te bidden voor bescherming tegen SOA’s.

Een gesmeden penis, ehm, plannetje

Maar hoe is de Kanayama tempel tot penis tempel benoemd? Dat is een bizar verhaal. De mythe luidt namelijk dan een demon verliefd werd op een vrouw en zich daarom in haar vagina nestelde. Telkens als zij seks had met haar man, beet deze demon in zijn penis. De vrouw ging naar de smid die een metalen penis voor haar smeed, waardoor de demon zijn tanden brak en voorgoed verdween.

Als herdenking hieraan werd de tempel een penis tempel, waar prostituees en klanten heen gingen voor bescherming tegen ziektes.

Goed doel

Tegenwoordig is er een heel festival om deze mythe heen gebouwd om de penis te eren. Alle opbrengst van het festival gaat naar onderzoek voor HIV. Dragqueens dragen de levensgrote penis door de straten om aandacht te geven aan deze ziekte.

Het penisfestival is dit jaar op 2 april. Mocht je toevallig in Japan zijn, bezoek Kawasaki dan zeker om het penisfestival mee te maken. Once in a lifetime, zou je zeggen. Tenzij je voor vriendlief zo’n speciaal dagje regelt.

Lees hier nog een leuk feitje over Japan:Crazy cat ladies opgelet! Er bestaat een Katteneiland in Japan met meer katten dan mensen

Reageer op artikel:
Holy penis: In Japan is er een jaarlijks penisfestival en het is onwerkelijk
Sluiten