Ingegroeide haartjes na het scheren? Zo kom je er snel vanaf

Elke vrouw die zich scheert of waxt (of misschien wel laat waxen) heeft er vast wel eens last van gehad: ingegroeide haartjes. En wat zijn ze vervelend. Met deze tips kom je snel van de ingegroeide haartjes af en is je huid weer haar sexy zelf:

Maak je huid zacht

Voordat je gaat proberen een ingegroeide haar te verwijderen, kun je het beste eerst je huid zacht en soepel maken. Doe dit door een warm washandje tegen het gebied aan te houden voor ongeveer vijf minuten.

Scrub regelmatig

Regelmatig scrubben is erg belangrijk als je snel van ingegroeide haartjes af wilt komen. Scrub het gedeelte rond de ingegroeide haren voorzichtig om ervoor te zorgen dat eventuele dode huidcellen worden verwijderd die de haren als het ware ‘gevangen’ in de huid houden.

Houd de huid gevoed

Houd je huid gevoed door het continu te moisturizen, zelfs als je huid niet droog aanvoelt. Door je huid in te smeren met een lotion worden de ingegroeide haren zachter en zullen ze snel hun weg naar buiten vinden.

Vermijd de plekjes

Je kunt je natuurlijk prima blijven scheren maar vermijd de ingegroeide haartjes. Door te scheren irriteer je het gebied waarschijnlijk nóg meer en voorkom je dat de haartjes vanzelf naar buiten groeien. Blijf er niet overheen gaan met je scheermesje.

Gebruik een pincet

Als de haartjes nog steeds niet vanzelf naar buiten willen groeien, kun je een pincet gebruiken. Zorg ervoor dat je deze eerst steriel maakt met een beetje alcohol en daarna voorzichtig het begin van het haartje losmaakt van de huid. Trek hem er niet helemaal uit, maar laat hem op de natuurlijke manier groeien.

Anti-acné crème

De zwelling die wordt veroorzaakt door een ingegroeide haar is vergelijkbaar met die van een puistje. Breng daarom wat anti-acné crème aan op het ingegroeide haartje en de zwelling zal aanzienlijk afnemen.

Appelazijn doet wonderen

Willen je ingegroeide haartjes maar niet naar buiten groeien? Dan doet appelazijn wonderen. Week een warm washandje in appelazijn en houd het tegen het geïrriteerde gebied aan voor ongeveer vijf tot tien minuten. Als je dit ’s ochtends en ’s avonds doet, zijn je haartjes binnen no time naar buiten gegroeid.

Reageer op artikel:
Ingegroeide haartjes na het scheren? Zo kom je er snel vanaf
Sluiten