Halleluja! Hét ingrediënt voor kleine poriën en een gladde huid

Kan het nu echt zo simpel zijn? Slechts één ingrediënt die al het werk voor je doet? Die je poriën laat verdwijnen als sneeuw voor de zon? Laten we het anders formuleren. Crèmes met het volgende ingrediënt kunnen een groot verschil maken op je huid. We verklappen alvast, het gaat hier om een natuurlijk kruid. Kun je al raden wat het is?

Leontopodium Alpinum
De Latijnse naam voor dit kruid is ook wel Leontopodium Alpinum. Pardon? In normale begrippen: edelweiss. Dat leuke bloemetje wat oorspronkelijk afkomstig is uit het verre Azië. Maar wat maakt nu dat dit plantje onze huid zo laat stralen?

Speciale moleculen
Blijkbaar laat edelweiss een bepaald molecuul vrij wanneer het wordt blootgesteld aan UV licht. Hierdoor blijft het bloemetje mooi wit ondanks de hete zon die het soms moet trotseren. En je raadt het al, wanneer verwerkt in een crème kan het hetzelfde effect hebben op de huid. Poriën worden minder zichtbaar en de huid gaat weer stralen. Daarbij zou het edelweiss extract ook nog eens een kalmerende werking hebben en de gestreste en rode huid weer tot kalmering kunnen brengen. Oke, say no more, wij willen dit. Wat moeten we kopen?

De Dior Snow collectie:

Of de Wonderblur van de Body Shop:

Reageer op artikel:
Halleluja! Hét ingrediënt voor kleine poriën en een gladde huid
Sluiten