Inspirerend: Dit blinde meisje maakt make-up tutorials en plaatst ze op YouTube

Elf jaar was ze toen ze het zicht aan haar ene oog verloor, zeventien toen ze helemaal blind werd. Maar Lucy Edwards, negentien jaar, student rechten is niet bij de pakken neer gaan zitten. Ze maakt make-up videos en plaatst deze op YouTube.

Onder de YouTube naam Yesterday’s Wishes post ze allerlei videos online waarin ze vanalles vertelt over hoe het is om blind te zijn. Maar daarnaast laat ze zien hoe ze haar volledige make-up routine doet. En die houdt niet op bij een beetje poeder en een likje lipgloss.

Nee, Lucy Edwards gaat er helemaal voor. Ze gebruikt poeder, eyeliner, oogpotlood, blush, lipgloss, mascara en noem maar op. Haar zus heeft haar geholpen om blind haar eigen make-up te kunnen doen. Het duurde ongeveer een jaar voordat Lucy zeker genoeg was om het zelf te doen. Ze heeft nu een basis look, maar als ze zin heeft om eens flink met make-up aan de slag te gaan doet ze dat ook gewoon. Ze kan zelfs contouren (amen) en haar puistjes bedekken indien ze die heeft.

Er zijn allemaal dingen waar Lucy over nadenkt waar mensen die wel kunnen zien helemaal geen rekening mee hoeven te houden. Zo tekent ze haar wenkbrauwen niet in met potlood omdat het snel te hard wordt en zij dat niet kan zien. En ze gebruik een beautyblender om lijnen te voorkomen als ze haar foundation opdoet.

Lucy:“Omdat ik mezelf niet in de spiegel kan zien heb ik de neiging om juist nog meer met mijn gezicht te doen. Omdat ik mezelf mooi maak, voel ik me beter aan de binnenkant. Ik weet dat er veel gedoe is geweest in de media over of vrouwen make-up echt nodig hebben. Ik heb het niet per se nodig maar ik voel me wel beter over mezelf. Alsof ik meer controle heb.

Want dat is eigenlijk het ding als je blind bent, je bent erg afhankelijk van andere mensen. En make-up betekent voor mij persoonlijk dat ik niet meer aan anderen hoef te vragen hoe ik eruit zie. Ik weet namelijk hoe ik mijn foundation moet aanbrengen. Ik heb voor mezelf een routine gemaakt, ook met het schoonmaken van mijn gezicht. En ik weet dat mijn gezicht er goed uitziet zonder dat ik het zelf kan controleren in de spiegel. Ik vraag dan ook niet meer ‘Hoe zie ik eruit vandaag?'”.

Lucy vertelt dat er weinig materiaal is voor blinde mensen op YouTube, zeker qua make-up. Toen zij blind werd kon ze niet naar een blinde beautyvlogger kijken. Hierdoor was ze ontzettend lang bezig het zelf te leren. Er kon niemand haar tips en tricks geven. Iedereen om haar heen kon immers nog wel zien. En hierdoor voelde ze zich alleen. Maar nu maakt ze deze videos voor anderen en praat ze veel met andere blinde mensen online.

Petje af Lucy.

Reageer op artikel:
Inspirerend: Dit blinde meisje maakt make-up tutorials en plaatst ze op YouTube
Sluiten