Inspirerend: Vrouw met vitiligo neemt een tattoo die alles uitlegt

De 24 jarige Tiffany Posteraro uit Brooklyn ontdekte toen ze zeven jaar was een vlek op haar huid. Later kwam ze er pas achter dat het om de huidziekte vitiligo gaat. Tiffany Posteraro is jaren lang met haar ziekte gepest. Ze werd dalmatiër genoemd en vaak aangestaard. Tiffany besloot een tattoo te nemen die haar ziekte uitlegt.

De eerste vlek die Tiffany ontdekte zat bij haar knieën. In eerste instantie had ze geen idee wat het kon zijn. Ze is niet naar de dokter geweest en liep ermee rond totdat ze elf jaar was. Toen ze op een dag met haar moeder in de supermarkt liep, merkte een man op dat Tiffany volgens hem vitiligo leek te hebben. Vitiligo is een pigmentafwijking. Door deze pigmentafwijking verschijnen er vlekken met een lichter of donkerder pigment op je huid.

Vaak werd Tiffany gepest, uitgescholden en veel nagestaard op straat. Vooral dat ze erg nagestaard werd op straat maakte dat ze zich voor haar huid ging schamen. Dit werd zo erg dat Tiffany alleen nog maar lange broeken en shirts met lange mouwen ging dragen. Gelukkig kon ze langzamerhand beter met haar ziekte omgaan. Een groot voorbeeld voor Tiffany is het 21 jarige Canadese model Winnie Harlow, zij heeft ook Vitiligo. Door Winnie Harlow leerde Tiffany trots te zijn op haar huid en haar ziekte.

“I covered my legs and arms most of the time, even in the sweltering heat, and would avoid pool parties because it meant wearing a bikini.”

Tiffany wilde een einde maken aan het staren op straat, hierdoor heeft ze besloten om een inspirerende tattoo te nemen. Door deze tattoo hoeft ze niet meer uit te spreken welke ziekte ze heeft. Op Tiffany’s arm staat namelijk “It’s called Vitiligo”. Door de tattoo gaan mensen sneller met haar in gesprek in plaats van dat ze haar vreemd aanstaren. Ook weten mensen dat ze niet verbrand is en geen ernstige ziekte heeft.

“Now people are like, ‘I love your tattoo.’ They ask questions about the condition and go away enlightened”.

Tiffany zegt dat ze door haar ziekte een beter persoon is geworden. Ze focust zich nu niet meer op de minpunten van haar lichaam, want minpunten zijn niet voor iedereen minpunten. Mooi hè?!

Reageer op artikel:
Inspirerend: Vrouw met vitiligo neemt een tattoo die alles uitlegt
Sluiten