Instagram blokkeert de hashtag #curvy

Instagram, mijn beste vriend. Wat zouden we zonder je moeten? De applicatie waar een foto meer zegt dan duizend woorden, waar binnen gluren nog nooit zo makkelijk was en waar vele mensen van normaal naar extravagant worden omgetoverd. Allemaal dankzij de filters. We bedanken je hiervoor Instagram.

We gebruiken veel hashtags op Instagram, van #selfie tot #foodporn, het kan allemaal. Als je echter zoekt op #curvy blijkt dat de hashtag geblokkeerd is. Je krijgt dan te zien dat de link misschien is verbroken of dat de pagina is verwijderd.

Overigens heeft Instagram naast #curvy ook andere lichaamsdelen geblokkeerd zoals #butt en #thighs. Maar hashtags als #curvybabe mogen weer wel

Bijzonder vreemd aangezien de hashtag in onze ogen positief is. Durven te tonen dat je curves hebt is iets wat aangemoedigd zou moeten worden. Niet verboden om naar te kijken. En al helemaal in de wetenschap dat je nog wel kunt zoeken op bijvoorbeeld #pornostar. Materiaal te vinden onder deze hashtag is niet voor iedereen geschikt.. Wat tevens vreemd is, is dat de hashtags #thin en #skinny niet geblokkeerd zijn, alleen #curvy. Echter wordt er bij #thin en #skinny wel een waarschuwing gegeven over eetstoornissen. Vreemd beleid. Laten we het daar maar op houden.

Reageer op artikel:
Instagram blokkeert de hashtag #curvy
Sluiten