Renée
Renée | LinkedIn Nieuws 23 mrt 2018

Instagram heeft ein-de-lijk goed nieuws en brengt de chronologische tijdlijn terug

Het is de nachtmerrie van iedere millennial: de niet-chronologische tijdlijn van Instagram. Like je ineens een foto van zes dagen geleden, zie je foto's van influencers vaker voorbij komen dan die van je bestie (stom!) en zijn de gifjes ook nog eens weg. Maar er is heugelijk nieuws.

Het lijkt er namelijk sterk op dat Instagram de chronologische tijdlijn terugbrengt. Sinds 2016 zijn ze bezig om alles niet-chronologisch te maken om de gebruikerservaring te verbeteren. Maar nu blijkt dat het hele plan niet geslaagd is, is het tijd voor nog een verandering.

Chronologische tijdlijn op Instagram

Als je vóór die tijd al Instagram fan was ken je die goede oude tijd nog. Toen zag je foto’s voorbij komen in de volgorde waarop ze geplaatst zijn. Maar het duurde niet lang voor we bye, bye, bye tegen de chronologische tijdlijn moesten zeggen.

Niet getreurd, de chronologische tijdlijn komt terug. Of nou ja… als je ervoor openstaat. Er komt namelijk een knop die je kunt gebruiken om nieuwe posts als eerste te zien, waardoor je feed niet meer zo’n wirwar van nieuwe en oude foto’s is.

New posts functie

Met de new posts functie bepaal je zelf wanneer je feed refresht wordt. Normaal gesproken gebeurt dat namelijk automatisch als je de app opent. Klik je de knop aan? Dan ga je naar het begin van je feed en zie je nieuwe foto’s.

Het lijkt een tikkeltje op de verandering die Facebook doorvoert. De kans is namelijk groter dat je nu wél de foto’s van je besties feestje, de hond van je moeder en de zelfgemaakte taart van je oma ziet. We kunnen maar één ding zeggen: hoera voor Instagram. Ein-de-lijk luisteren ze.

Reageer op artikel:
Instagram heeft ein-de-lijk goed nieuws en brengt de chronologische tijdlijn terug
Sluiten