De power van het internet: de #curvy hashtag is terug van weggeweest

De ophef is je vast en zeker niet ontgaan. Vrouwen wereldwijd waren het er niet mee eens dat Instagram de hashtag #curvy blokkeerde. Instagram kreeg veel kritiek en voornamelijk ook om het feit dat andere provocerende tags nog wél vindbaar waren. Massaal plaatste vrouwen met curves allerlei foto's op Instagram met de hashtag #BringBackCurves. En dit is Instagram niet onopgemerkt gebleven. Want de #curvy hashtag is terug van weggeweest.

Tijdens een interview van de website Re/code vertelde één van de vertegenwoordigers van Instagram dat de reden waarom ze #curvy hadden geblokkeerd was dat verschillende mensen op Instagram deze hashtag gebruikten voor ongepaste content. In andere woorden: veel foto’s waren te provocerend en lieten teveel bloot zien. ‘Kortom, de blokkade was niet vanwege het woord ‘curvy’.

Vrouwen wereldwijd gingen hier toch tegenin

Vrouwen wereldwijd wilde de hashtag toch graag behouden. Zo vertelden zij: ‘de hashtag #curvy moedigt vrouwen aan om positief te zijn over hun lichaam. Het blokkeren van de hashtag zou vrouwen alleen maar meer onzeker maken’.

De hashtag #curvy is terug

Niet helemaal, maar wel voor een gedeelte. Als je nu op #curvy zoekt dan krijg je alleen de meest populaire foto’s te zien. Instagram vertelde in een interview er wel bij dat ze erkennen dat de meeste mensen #curvy nu op een positieve manier gebruiken. Kortom, het is deze vrouwen wereldwijd toch gelukt om de hashtag (deels) terug te krijgen. En is er een betere manier om dit te vieren dan met nog meer #curvy selfies?! Nee, inderdaad. Zie de verschillende Instagram foto’s hieronder. You go girls.


Reageer op artikel:
De power van het internet: de #curvy hashtag is terug van weggeweest
Sluiten