Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Life 27 jan 2020

Waarom intelligente meiden liever een paar goede vriendschappen hebben dan 10 ‘vrienden’

Jij bent een meid die zich gelukkig mag prijzen met een paar hele goede vriendinnen. Een paar inderdaad, want jij hebt liever een handvol goede vriendinnen dan een land vol vriendschappen zonder betekenis.

Door je intelligentie heb jij meer dan plezier nodig ik een vriendschap. Je wilt mensen om je heen waar je op kunt bouwen. Het moet écht iets toevoegen in je leven.

Intelligente meiden kiezen voor kwaliteit in vriendschappen

In de loop der jaren ben je er wel achter wat je zoekt in een vriendschap. En mensen bewonderen je weleens dat jij al jaren dezelfde kleine groep vrienden om je heen hebt. Nou meid, dit heb je allemaal aan je intelligentie te danken. Jij weet precies wat je zoekt in een vriendschap:

1. Je bent een ster in observeren

Jij kunt ontzettend goed observeren. Hierdoor weet jij sneller dan wie dan ook hoe mensen in elkaar steken. Vervolgens weet je ook direct of die mensen bij jou passen. Dit observatietalent is een teken van intelligentie en dat moet je zeker koesteren.

2. Je hecht geen waarde aan populariteit

Waar andere meiden zich misschien drukmaken of er wel genoeg mensen op hun verjaardag komen, ben jij daar totaal niet mee bezig. Je ontleent je ego niet aan het aantal mensen die jij ‘vrienden’ kunt noemen. Je vindt het niet belangrijk om populair te zijn in je leven, dat is voor jou geen garantie voor een leuk leven.

3. Je kunt oprecht zeggen dat je vrienden écht alles voor je over hebben

De paar vriendinnen die je hebt kun je van op aan. Het zijn meiden die je door en door kennen en waar je diepe gevoelens mee deelt. Als jij hulp nodig hebt hoef je niet na te denken wélke vriendin je hoeft te bellen want ál jouw vriendinnen zijn goud waard.

4. Je weet wat je belangrijk vindt in je vriendschappen

En dat is ook de reden dat je maar een paar echte vriendinnen hebt. Je weet precies wat je zoekt in een vriendschap. Natuurlijk wil je ook lol hebben, maar ook goede gesprekken. En gelijkgestemden waar je mee kunt sparren over werk en studie. En ook de vriendinnen die jou helemaal accepteren zoals je bent.

5. Tijd is kostbaar

Intelligente mensen houden er vaak een druk bestaan op na. Je hebt focus op werk of studie en wilt je vrije tijd zo goed mogelijk in delen. Je hebt simpelweg geen zin om je tijd te spenderen met mensen waar je niet echt een klik mee hebt. De tijd die je hebt deel je graag met je kleine groepje waar je echte vriendschappen mee deelt.

6. Je houdt niet van neppe vriendschappen

Jij hebt geen zin om vriendschappen te onderhouden omdat ze al zo lang bestaan. Niemand wordt er beter van. Ook heb jij geen behoefte om op elk feestje ‘de gezellige vriendin van iedereen’ te spelen. Neppigheid heeft geen plek in jouw leven.

Meer over vriendschappen:

Reageer op artikel:
Waarom intelligente meiden liever een paar goede vriendschappen hebben dan 10 ‘vrienden’
Sluiten