Lobke Killaars
Lobke Killaars Gezondheid 5 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze mermaid workout zorgt ervoor dat zelfs jij wil sporten

Als kind droomde je ervan om een zeemeermin te zijn. En eerlijk? Stiekem is dat nog steeds je grootste wens. Want wie wil er nou niet fladderen door het water in gekleurde glitter schubben? Het blijft niet langer bij een droom, want met de nieuwe YouTube serie ‘8-week Mermaid Workout’ transformeer jij jezelf van een normale drenkeling tot een heuse zeemeermin. Doei benen, hallo staart.

Voordat je begint, zorg eerst dat je een zeemeerminnenstaart in huis hebt. Een groene, roze of regenboogstaart: het kan allemaal. Klaar voor de workout?

Sporten waar je maar wil

Het fijne aan de workout is dat je het overal kan doen. Je hoeft niet eerst een halve wereldreis af te leggen voor een training sessie, je kan de workouts volgen via YouTube in elk wedstrijdbad bij jou in de buurt.

Tip: doe de oefeningen samen met een vriendin, zodat jullie elkaar om de beurt aanwijzingen kunnen geven.

Zeemeerminnen transformatie

De YouTube serie is bedacht door Fin Fun Mermaid. Zij zijn letterlijk en figuurlijk in zee gegaan met Christine Dustin, een gecertificeerde zwemcoach.

Samen creëerden ze de ‘Mermaid Transformation Series’. Deze serie duurt in totaal acht weken en alle video’s staan al op YouTube. Je kan dus beginnen met de workout wanneer je maar wil.

De oefeningen

Een aantal oefeningen die je kan verwachten zijn de zogeheten ‘core rolls’, ‘dolphin kicks’, ‘mermaid swims’ en ‘leg lifts’. Uhm.. juist ja.

Gelukkig legt Christine alles duidelijk uit in de video, want anders hadden ook wij géén idee wat voor bewegingen je zou moeten maken bij ‘porpoise swims’.

Weg met dat sportabonnement

Heb jij nog steeds een sportabonnement waar je gemiddeld zo’n twee keer per jaar gebruik van maakt? Begrijpen wij helemaal. Probeer daarom eens deze zeemeerminnen workout en je zult zien dat sporten ook leuk kan zijn. Beloofd.

Dol op de kleine zeemeermin? Met deze opblaas mermaid staart schitter jij in het water

Reageer op artikel:
Deze mermaid workout zorgt ervoor dat zelfs jij wil sporten
Sluiten