Interesting: dit is het ideale moment voor de grote boodschap

Ja, kennelijk is er een ideaal tijdstip op de dag om even rustig op de wc te gaan zitten. Hoe laat je number two moet doen, zegt namelijk iets over je gezondheid, blijkt nu.

Dr. Kenneth Koch, hoofd van de afdeling gastro-enterologie van het Wake Forest Baptist Medical Center in North Carolina, onthulde aan Women’s Health wat het ideale moment is voor een fijne, efficiënte en goede grote boodschap: ‘s ochtends vroeg. Het liefste meteen zodra je wakker wordt.

Koch legt uit waarom dit het perfecte moment is. Als je slaapt verwerken je dunne en je dikke darm al het voedsel dat je de dag ervoor gegeten hebt. Tegen de tijd dat je wakker wordt, is je lichaam klaar om ruimte te maken voor nieuw voedsel.

Goede stoelgang

Leuk en aardig, maar misschien hóéf je wel helemaal niet als je net wakker wordt. Koch heeft daar een tip voor: routine. Je darmen houden van regelmaat. Daarom is het belangrijk om iedere dag ongeveer om dezelfde tijd even rustig plaats te nemen op het toilet.

Daarnaast kun je bepaalde dingen eten waar je darmen happy van worden, om je stoelgang te bevorderen. Koffie, fruit, groenten en vezels bijvoorbeeld. Nóg meer reden voor een lekker uitgebreid ontbijtje.

LEES OOK: Geen tijd om te ontbijten? Met deze recepten lukt het je alsnog

Reageer op artikel:
Interesting: dit is het ideale moment voor de grote boodschap
Sluiten