Janne Vogel
Janne Vogel Life 11 apr 2020

Inspiratie! 7x zo breng je de velvet trend in jouw interieur voor een luxueus gevoel

Wij zijn dol op fluweel, oftewel velvet. Het stofje straalt luxe uit, is superzacht én staat geweldig in ieder interieur. Wil jij velvet terug laten komen in jouw appartement, kamer of huis? Kijk dan even mee voor wat inspiratie.

Velvet in jouw interieur

Je kunt velvet op iedere gewenste manier in jouw interieur terug laten komen. Heel subtiel met kleine accessoires en kussens. Of juist lekker lekker groots met fluwelen tapijten en meubels.

Join the velvet club en schaf wat uitbundige items aan voor in jouw huis. Zie hier, velvet inspiratie: van platenspeler tot bedsprei.

1. Snel en makkelijk: met kussens

Dé manier om jouw huis om te toveren tot een chic, classy paleis: schaf velvet kussens aan. Mix en match met kleuren en andere materialen en maak van jouw kamer een speels, Instagram-waardig plekje.

2. Door middel van poefen en/of krukjes

Een velvet krukje of poef in je huis, is hoe dan ook een eyecatcher. Of je nu kiest voor een knallende kleur of iets neutraals. Je maakt de hele ruimte meteen een beetje chiquer door op deze manier velvet toe te voegen. Wij zijn fan.

3. Een velvet lampenkap of klok (details!)

Kussens en poefjes liggen wellicht een beetje voor de hand. Een velvet lampenkap of klok waarschijnlijk minder. En juist daarom vinden wij dit top items voor in je interieur. Speels, grappig, en tegelijkertijd warm en chic.

velvet interieur lampenkappen
H&M Home

4. Een velvet sprei

Leuk je slaapkamer of bank op met een zachte sprei in een kleur die matcht met je huidige interieur. Voor een Blair Waldorf-achtig gevoel.

5. Een platenspeler

In de categorie bijzondere velvet accessoires/gebruiksvoorwerpen: een platenspeler. Van fluweel. Hoe vet is deze? Wat mooie, vintage vinyls ernaast op een schattig kastje en tada: jouw stylish hoekje is helemaal af.

Urban Outfitters

6. Een fauteuil

Een velvet fauteuil staat op de verlanglijst van ongeveer iedere millennial. En da’s niet voor niks zo. Een heerlijke stoel om in weg te kruipen met een boekje of je laptop is altijd goed. En als ‘ie ook nog eens chic oogt en zacht is… Tsja, wat wil je nog meer?

7. (Eetkamer)stoelen

Schaf een set eetkamerstoelen aan, of mix een fluwelen stoel met andere exemplaren. Dit zorgt voor een speels effect. Wedden dat je zittend op een velvet eetkamerstoel urenlang wilt tafelen? Jij zit wel goed!

Lees ook: