Gina Koninkx
Gina Koninkx Nieuws 6 mrt 2018

Trend alert! Een toffe kleur op je plafond doet meer met je dan je denkt

Ben jij ook zo vrolijk? Gister was het eindelijk weer wat warmer buiten en zelfs de zon voelde heerlijk aan. Nu we de lente voelen in de lucht krijgen we ook weer zin om ons huis voorjaars-ready te maken. Met deze nieuwe trend ziet jouw huis er dadeijk net zo stralend uit als de zon.

Eens in de zo veel tijd veranderen we de kleur van onze muren in huis. Wat saai eigenlijk dat we ons plafond altijd wit laten. Nergens voor nodig want het is een mega trend aan het worden om je plafond een kek kleurtje te geven.

Trendy kleuren voor op je plafond

Ben jij in de mood gekomen om je plafond te gaan verven? Om zeker te weten welke kleur het best bij jou en je huis past hebben we de mooiste kleurtjes opgezocht van Farrow & Ball en een kleurprofiel voor je gemaakt.

Geel: Farrow’s Cream

Zie jij wel wat in een geel plafond? Geel straalt positiviteit en optimisme uit. Het verdrijft je depressieve gevoelens en je gaat je er oprecht beter door voelen. Daarnaast activeert het je hersenen en wordt je creatiever van deze kleur.

Tip: ga voor een zachte kleur geel want van té veel geel kan je moe worden omdat het erg aanwezig is.

Roze: Cinder Rose

Roze staat voor zachtheid en wordt daarom vaak gebruikt in meisjeskamers. Zachte roze kleuren zien er lieflijk en dromerig uit. In een kamer met lichtroze plafond zwijmel je weg bij de mooiste dromen.

Let op: donkerroze neigt meer richting rood en heeft weer andere associaties dan lichtroze.

Groen: French Gray

Ben jij lui? Ga dan voor groen. Deze kleur wekt zin op om te gaan bewegen. Daarnaast zorgt groen voor rust en balans in je leven. Het is de kleur van vernieuwing en energie. Kom maar door met die verf.

Omdat dit de meest voorkomende kleur is in de natuur zijn je ogen hierop ingesteld. Daarom voelt groen zo heerlijk vertrouwd.

Blauw: Parma Gray of Plummett

Blauw lijkt een beetje op groen. Ook deze kleur zorgt voor productiviteit, rust en balans. Ga voor lichtblauw als je rust, eerlijkheid en hoop als uitstraling wilt. Ga voor donkerblauw als je autoriteit wil uitstralen. De leden van de adel hebben niet voor niks blauw bloed. Wel dus.. dat komt hier uit voort.

Zwart: Pitch Black

Hier moet je lef voor hebben. Zwart is een hele donkere kleur en zie je niet vaak bij mensen thuis op de muren omdat de ruimte dan kleiner en donkerder oogt. Aan de andere kant is zwart is wél heel stijlvol en strak. Deze kleur wordt veel gebruikt in het Scandinavische en minimalistische design. Durf jij het aan?

Hieronder nog wat toffe interieurs als inspiratie.

[one_half][/one_half]

[one_half_last][/one_half_last]

Nog meer interieur trends kun je hier vinden.

Reageer op artikel:
Trend alert! Een toffe kleur op je plafond doet meer met je dan je denkt
Sluiten