Gina Koninkx
Gina Koninkx Nieuws 1 apr 2018

Wauw! Dit zijn de mooiste interieur kleurentrends van 2018

Wauw, de interieurkleuren van 2018 zijn prachtig en er zijn vier trends die er echt uitspringen. Als je zin hebt om je huis een nieuw kleurtje te geven, check dan vooral even deze moodboards.

Nude en naturel

Wij houden van roze en dit jaar mag je dat volop in je interieur laten terugkomen. Met nude tinten creëer je een warme sfeer in huis en behoud je toch een zachte en frisse uitstraling. Omdat de kleuren licht zijn kan je grote vlakken in deze kleur verven zonder dat de ruimte daardoor kleiner en donkerder oogt.

Het kleurenpalet dat bij deze trend hoort is oudroze, beige, cognac en terracotta. Combineer deze tinten met accessoires in het goud, mosterdgeel, grijs, zwart en koper voor een chique uitstraling.

Diep blauw

Blauw is een rustgevende kleur en geeft je huis een serene, maar ook koninklijke uitstraling. Donkere muren kunnen je huis donker doen ogen en daarom is het belangrijk de juiste blauwtinten bij deze trend te gebruiken. Denk aan indigo, kobalt en ijsblauw.

Verf nooit een hele ruimte in deze kleur maar kies één muur uit die ook veel licht vangt. Combineer deze trend met accessoires in het bruin, goud, koper en mosterdgeel om een retro look te krijgen.

Natuurlijk groen

Altijd zomer in huis? Werk dan met levendige groene tinten die een natuurlijke uitstraling geven. Groen werkt ontspannend en geeft je energie. Ga voor moskleurig, grijs- en vintagegroene tinten om een zacht uitstraling te geven aan je huis.

Natuurlijke kleuren combineren heel mooi bij verschillende materialen zoals jutte, wol en hout. Ga voor accessoires in gouden, beige, grijze en okergele tinten. Wauw.

Zwart, wit en grijs

We blijven fan van strakke Scandinavische interieurtrends. Het geeft je huis een klassieke en tijdloze uitstraling, terwijl je met accessoires makkelijk kan veranderen van look.

Accessoires springen er meteen uit in een kleurloze ruimte. Je kunt helemaal los gaan met materialen en kleuren. Kies voor dezelfde tinten als je accessoires koopt, anders kan het wel snel rommelig ogen.

Reageer op artikel:
Wauw! Dit zijn de mooiste interieur kleurentrends van 2018
Sluiten