Emma Plasmans
Emma Plasmans | LinkedIn Life 2 jul 2020

Alles voor het milieu – Apple gaat nieuwe iPhone zonder lader en oordopjes leveren

Grote kans dat je het al hebt gehoord: de iPhone 12 komt eraan vanaf september. En zoals dat gaat bij nieuwe varianten, zijn er een hoop veranderingen. Sterker nog, de nieuwe iPhone komt zonder lader en zonder oordopjes. Daarmee wil Apple de kosten verlagen én hun steentje bijdragen voor een beter milieu.

Ja, echt. De bekende analist Ming-Chi Kuo meldt dat Apple geen oplader en EarPods meer gaat meeleveren bij de nieuwe iPhone 12-modellen. We vertellen je er alles over.

iPhone 12 zonder oplader en EarPods

We weten natuurlijk allemaal dat iPhones hoog geprijsd zijn, en dat nieuwere modellen vaak nóg duurder worden. Met de komst van 5G is dat bijna een gegeven, want 5G-ondersteuning kost ook wat. De geruchten gaan dat Apple de verkoopprijs vergelijkbaar wil houden met de prijs van de iPhone 11, maar door de hogere productiekosten is dat bijna onmogelijk.

Tenzij de oordopjes en de oplader niet mee worden geleverd. Op die manier zou Apple de kosten verlagen en de winst op peil houden. Dat klinkt misschien gek, want zeg eens eerlijk: hoeveel opladers heb jij thuis al liggen? Bovendien scheelt het natuurlijk ook heel wat voor het milieu als er niet zoveel laders en EarPods worden geproduceerd. Er wordt wel gesuggereerd dat Apple een lightning-naar-usb-c-kabel meelevert, maar daar is nog geen duidelijke uitspraak over gedaan.

Lancering nieuwe iPhone

Naar verwachting worden de nieuwste iPhones in september gelanceerd, maar het kan zo maar zijn dat het coronavirus nog roet in het eten gaat gooien. Zo is er een kans dat er een vertraging ontstaat in het productieproces. Apple maakt daar overigens nog niets over bekend, dus het is even afwachten.

Apple AirPods Pro

Het hoeft helemaal geen probleem te zijn Apple geen oordopjes meelevert, je kunt ze natuurlijk makkelijk los scoren. Wist je namelijk al dat je op de website van Amazon, 20% korting krijgt op de Apple AirPods Pro? De nieuwprijs is €279 maar jij betaalt nu maar 221,95(!). En het leuke aan deze AirPods is: ze hebben een actieve ruisonderdrukking voor geluid waardoor je helemaal in je muziek opgaat. Ook ideaal voor de thuiswerkers onder ons. Heerlijk de hele dag je favo artiest in je oren en ongestoord kunnen doorwerken. Win-win, dachten wij zo.

Lees ook: Dankzij deze handige apps voor je iPhone heb jij je leven binnen no-time op orde

Reageer op artikel:
Alles voor het milieu – Apple gaat nieuwe iPhone zonder lader en oordopjes leveren
Sluiten