Irriteert het je mateloos als je andere mensen hoort eten? Dan ben je een creatief genie

Het geluid van andere mensen die aan het eten zijn als jij niet aan het eten bent. Lopen de rillingen al over je lichaam bij de gedachte? Dat is niet raar. Maar de reden waarom dat zo is, is waarschijnlijk véél leuker dan jij ooit had gedacht.

Misofonie heet het, als je last hebt van de geluiden van kauwende mensen. Nu is het niet zo dat als je af en toe geïrriteerd raakt, je direct misofonie hebt. We willen je immers geen ziekte aan praten. Maar het bestaat echt. En als jij er nooit tegen kan, en er echt serieus gek van wordt dan heb je best wel eens kans dat je misofonie hebt.

Zes of zeven procent van de mensen heeft erge last van misofonie. Zo erg dat ze zelfs niet meer naar buiten kunnen. Voor de rest is het dragelijk al kun je er wel de rillingen van krijgen of nekharen die recht overeind gaan staan.

Maar goed nieuws. Uit een onderzoek van de Northwestern University blijkt namelijk dat mensen die niet tegen eetgeluiden kunnen, heel erg creatief zijn. Mensen die heel erg creatief zijn kunnen vaak geen achtergrondgeluiden uitschakelen. Oftewel, ze horen ook kauwende mensen.

We kunnen helaas niet concluderen dat iedereen een creatief genie is die kippenvel krijgt van kauwende mensen, maar dat het vaak zo blijkt te zijn, dat is wel een positief punt aan dit irritante probleem, toch?!

Reageer op artikel:
Irriteert het je mateloos als je andere mensen hoort eten? Dan ben je een creatief genie
Sluiten