Is dit de reden waarom jouw haar ineens zo dun is?

Sommige dames hebben nu eenmaal dikker haar dan andere dames. Echter kun je er soms achter komen dat je haren ineens een stuk dunner zijn geworden dan voorheen. Je paardenstaartje is niet meer zo vol als vroeger en een haardonut opvullen wordt steeds lastiger. Wellicht is een van de volgende oorzaken de reden van jouw dunner wordende haar:

Vaak heet douchen

Heet water onttrekt vocht uit je huid en dus ook uit je haren. Je spoelt niet alleen de belangrijke oliën weg met die fijne shampoo, maar beschadigt door de hitte ook nog de haren en de wortel zelf. Meteen de verklaring voor dat akelig harige doucheputje iedere week..

Het gebruiken van hete stijlingtools

Krultangen, stijltangen, we weten het wel. Hoe prachtig het ons haar ook in model brengt, het is alles behalve goed voor je haar. Door de hitte breken je haren sneller af. Zorg daarom dat je je tools niet te heet hebt staan en dat je frequent gebruik maakt van een haarmasker en conditioner.

Verkeerd diëten

Jezelf uithongeren is nooit een goed idee. Niet voor je lichaam, niet voor je haar. Wanneer je niet de juiste of niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt om de bouwstenen voor je haren aan te vullen, kun je je voorstellen dat dat vervolgens zorgt voor een dunner staartje. Goed blijven eten dus. Je haren gezonder eten? Dat doe je zo.

Je natte haar mishandelen

Wanneer je haren nat zijn, zijn ze extra kwetsbaar. Je haren dus streng borstellen na het douchen kun je dus beter niet doen. Doe het alleen met een grote kam of wacht tot je haren voor 90% gedroogd zijn. Zo kunnen ze de klap van een onverwacht klitje beter opvangen.

Strakke haarstijlen dragen

Hoe beeldschoon een strakke knot ook is, het is moord voor je lokken. Doordat je zoveel (en zo vaak) druk uitoefent op je haar, breken je haren op een gegeven moment af. Ook kan het je haarwortels dusdanig beschadigen dat haren niet meer teruggroeien. En dat willen we al helemaal voorkomen.

Je haren niet vaak genoeg wassen

Jaja, de no shampoo trend mag dan hot and happening zijn, maar je haren niet vaak genoeg wassen is niet het beste idee als je al weinig haar hebt. Doordat producten en vettigheid zich gaan ophopen op je hoofdhuid, kunnen de haarwortelzakjes geïrriteerd raken. En daarom wederom de haargroei beperken.

Reageer op artikel:
Is dit de reden waarom jouw haar ineens zo dun is?
Sluiten