Is dit het begin van een nieuw tijdperk? Calvin Klein boekt model maatje 42

Nog nooit eerder heeft Calvin Klein een model geboekt met maatje 42 maar nu wel. De prachtige Myla Dalbesio is het eerste model dat Calvin Klein gebruikt met een groter maatje dan maatje skinny. Myla is geboekt voor hun ondergoed campagne Perfect Fit naast Jourdan Dunn en Amanda Wellsh die wel te bestempelen zijn als skinny. Maar de Perfect Fit lijn is bedoeld voor iedere vrouw, en dat wil Calvin Klein dat ook direct laten zien.

Toch is deze zet niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Nadat Victoria Secret vorige week nog werd aangevallen om haar campagne ‘Perfect Body‘ leek Calvin Klein juist met deze boeking dankbaar te worden aangekeken.

Veel mensen dachten echter dat Calvin Klein Myla als plus-size model had geboekt en dat schoot in het verkeerde keelgat. Maatje 42 plus-size noemen is belachelijk, zo klonk het op Twitter. Toch heeft Calvin Klein Myla nooit geboekt als plus-size model maar gewoon als één van de drie modellen die deze ondergoedlijn zou moeten gaan vermarkten. CK wilde ook laten zien hoe het ondergoed stond op een maatje 38 en heeft geen mening gevormd of dat een plus-size maat is of niet. Ze hebben Myla gewoon geboekt.

Myla zelf geeft aan dat ze ontzettend blij is met deze boeking. Haar hele leven heeft ze toch struggles gehad met haar gewicht. Ze is te skinny om echt een plus-size model te zijn en heeft een te grote maat voor designers. Wij hopen dat zowel voor Myla als voor ieder ander dat dit dan eindelijk het begin zal zijn van de meer realistische campagnebeelden. De beelden zijn in ieder geval prachtig:

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

Reageer op artikel:
Is dit het begin van een nieuw tijdperk? Calvin Klein boekt model maatje 42
Sluiten