Is dit het tijdperk waar grote billen de wereld regeren?

De laatste fotoshoot van Kim Kardashian had maar één doel: Break the internet. En dat is gelukt. Binnen mum van tijd was de foto meer dan een half miljoen keer geliked en het hele internet ontplofte van de berichten over Kim. Ze werd die dag de meest besproken vrouw van de wereld. De foto werd alleen die dag al 6,6 miljoen keer bekeken en de aantallen lopen inmiddels op tot in de biljoenen. Daarmee startte Kim het tijdperk van de big booty.

Jurken met een ‘bildecolleté’

In Afrikaanse culturen is de big booty al lang een musthave. Platte buiken, grote billen. Nu neemt de trend ook toe in andere culturen. Zangers zingen erover in hun liedjes, designers ontwerpen jurken die een ‘bildecolleté’ hebben of jurken met bilvulling. Daarnaast wordt de bilvergroting steeds populairder en vullen meisjes die dat niet kunnen betalen of toch iets te tricky vinden hun broeken met speciale vulling.

Bootylicious

We leven in een wereld waar je bil je beroemd kan maken. Niet alleen Kim Kardashian staat erom bekend maar denk ook eens aan Pippa Middleton die alle aandacht van haar zus af trok met haar weelderige booty. En dan hebben we het nog niet eens over de nieuwe videoclip van Jennifer Lopez die heel toepasselijk ‘Booty’ heet. Beyoncé zette de trend al jaren geleden met haar liedje ‘Bootylicious’. Maar ook recentelijk plaatse zij nog een foto op Instagram van haarzelf in een badpak met het onderschrift ‘I got 99 problems, but my ass ain’t one’.

Opluchting of een nachtmerrie?

Eigenlijk moet dit tijdperk een opluchting zijn voor vrouwen. Ben je te vol volgens ‘het perfecte wereldbeeld’? En vroeg je je altijd af of je billen te groot leken in die nieuwe jurk? Nu krijg je jaloerze blikken toegeworpen. Echter wordt ook deze trend tot de extreme gebracht. Kim heeft namelijk niet een ‘gewone’ grote kont, nee haar kont is zo rond als een bowlingbal, strak, en steekt uit (zodat haar champagneglas bleef staan) en is geplakt op een smalle taille. Kortom er is eigenlijk alleen maar nog een element bijgekomen waar vrouwen zich zorgen over kunnen gaan maken.

Onrealistisch

Waar Taylor Swift eerst een figuur had waar veel meiden voor zouden tekenen heeft er nu een DJ een campagne gestart waarbij hij probeert geld op te halen om Taylor Swift een ‘booty’ te geven. We kunnen niets anders concluderen dan dat er weer een tijdperk geboren is waarin er onrealistische verwachtingen zullen zijn. Waardoor vrouwen zich minder goed zullen voelen over zichzelf. De plastische chirurgie aanvragen voor grotere billen zijn aanzienlijk toegenomen. Wij vragen ons af wanneer het ophoudt en wanneer er vrouwen beroemd zullen worden omdat ze zichzelf zijn. Pas dán begint er een nieuw tijdperk.

Wat is jullie mening? Deel ‘m met ons op Facebook.

Reageer op artikel:
Is dit het tijdperk waar grote billen de wereld regeren?
Sluiten